Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Netwerkbijeenkomst ‘Investing in girls: a good business!’ – 11 oktober 2016

Plan Nederland organiseert voor de vierde keer op rij een corporate netwerkbijeenkomst. Plan heeft hiervoor een bijzondere dag gekozen: dinsdag 11 oktober, Wereldmeisjesdag – dé dag waarop we wereldwijd aandacht besteden aan de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden!

Werkgelegenheid en ondernemerschap

Samen met onze corporate partners en zakelijke relaties richten we ons bij Plan Nederland vooral op gelijke kansen en rechten voor jonge vrouwen in ontwikkelingslanden en de meerwaarde van hun economische potentieel voor het internationale bedrijfsleven. Plan Nederland heeft zich ten doel gesteld om werkgelegenheid te creëren voor 100.000 jonge vrouwen in 2020, door kennis te delen en krachten te bundelen. De inzet van de netwerkbijeenkomst is er daarom ook om het aantal partnerschappen met bedrijven uit te breiden. Samenwerking gericht op werkgelegenheid en ondernemerschap dat van toegevoegde waarde is voor alle partijen – een triple win!

Programma Netwerkbijeenkomst 11 oktober 2016

Het programma van onze netwerkbijeenkomst zit vol verrassingen. Hugo von Meijenveldt, Coördinator Implementation Global Goals bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, praat u bij over de Sustainable Development Goals en geeft u bovendien tips hoe u hieraan als bedrijf een positieve bijdrage kunt leveren. Excellent Products geeft een voorbeeld uit de praktijk. De missie van CEO Monique Ansink: 300 mensen in Vietnam duurzaam arbeid te bieden, van wie minimaal 70 procent een vrouw is! Ook hoort u meer over het Convenant Duurzame Kleding & Textiel. Dit is het eerste IMVO-convenant dat internationale bedrijfsketens helpt verduurzamen. Nederland is bovendien het eerste land dat op deze manier aan de slag gaat om de kleding- en textielsector te verduurzamen. Jef Wintermans, Directeur van ondernemersorganisatie Modint, vertelt over de totstandkoming van het convenant en hoe bedrijven kunnen bijdragen.
En Plan laat u kennismaken met ‘Moon’, een kleine zelfstandige boerin en met een gefortuneerd zakenman, His Excellency Mong Reththy, beiden uit Cambodja. Zij vertolken de hoofdrollen in de spraakmakende documentaire film ‘Silent Land’, geregisseerd door Jan van den Berg van drsFILM en Willem van der Put, stichting the Green Can.

Exclusieve première ‘Silent Land’

Plan Nederland en drsFILM bieden u graag de mogelijkheid om na afloop van de netwerkbijeenkomst de première van ‘Silent Land’ bij te wonen in Pathé Tuschinski. Na afloop van de docufilm krijgt u een drankje aangeboden in de VIP Room, waar u kunt napraten met de andere (zakelijke) gasten. Ook ontmoet u de hoofdrolspelers, de makers en internationale betrokkenen.

Investing in girls: a good business!

Dagprogramma:

 • 13.30 uur: Ontvangst
 • 14.00 uur: Opening Monique van ’t Hek, directeur Plan Nederland
 • 14.15 uur: Trailer ‘Silent Land’
 • 14.20 uur: Twee hoofdrolspelers uit de film ‘Silent Land’, His Excellency Mong Reththy en ‘Moon’, zijn voor de première in Nederland en zullen in een duo-interview vertellen over hun onderlinge strijd en ervaringen in Cambodja
 • 14.50 uur: Pauze
 • 15.10 uur: Bijdrage van Hugo von Meijenfeldt, Coördinator Implementation Global Goals bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, over de Sustainable Development Goals en de rol van het bedrijfsleven
 • 15.25 uur: Een praktijkvoorbeeld door Monique Ansink, voorzitter van BSCI Nederland en CEO van Excellent Products dat zich inzet voor vrouwen in Vietnam
 • 15.40 uur: Toelichting over het IMVO convenant voor Duurzame Kleding & Textiel door Frouke Bruinsma, Corporate Sustainability Director, van het Amsterdamse denimmerk G-Star RAW en Jef Wintermans, Directeur van ondernemersvereniging Modint
 • 16.00 uur: Afsluiting en start borrel
 • 17.00 uur: Einde
 • 20.00 uur: Première ‘Silent Land’ in Pathé Tuschinski (optioneel)

Locatie: Euronext Amsterdam

Adres: Beursplein 5, Amsterdam
Let op: NIET in de Beurs van Berlage!
Parkeren: Parkeergarage De Bijenkorf Amsterdam
Beursplein 15 – 1012 JW Amsterdam

Bedrijvennetwerk Plan Nederland

Plan Nederland heeft in 2014 de conferentie Investing in girls: a good business! georganiseerd. Uitkomst hiervan was de ARENA Declaration waaraan acht internationale bedrijven hun commitment hebben gegeven om zich drie jaar in te zetten voor meer en beter werk voor jonge vrouwen van 16-24 jaar in ontwikkelingslanden. Tijdens de laatste netwerkbijeenkomst op 19 mei van dit jaar heeft een negende bedrijf zich aangesloten.
Plan Nederland organiseert sindsdien twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst om opgedane kennis te delen, gezamenlijk vooruit te blikken en de krachten te bundelen. Inzet is om het aantal partnerschappen met bedrijven uit te breiden. Samenwerking gericht op werkgelegenheid en ondernemerschap dat van toegevoegde waarde is voor alle partijen – een triple win! Het ministerie van Buitenlandse Zaken steunt Plan Nederland met de ontwikkeling van het Bedrijvennetwerk.

Wereldmeisjesdag

In 2011 heeft de Verenigde Naties, na een jarenlange lobby door Plan International, 11 oktober uitgeroepen tot Wereldmeisjesdag. Doel van deze dag is om aandacht te vragen voor de stelselmatige achterstelling en discriminatie van meisjes en vrouwen, maar we tonen vooral hun kracht. Plan organiseert die dag en gedurende die week allerlei activiteiten voor haar achterban, jong en oud. U zult ons dit jaar horen via de campagne ‘Loud about Girls’ op de radio en treinstations. Er is zelfs een aantal jonge vrouwen die één dag op de stoel van een CEO mogen zitten en de baas mogen zijn – ‘The Girl Take Over!’

Aanmelden en / of informatie aanvragen kan via bedrijven@plannederland.nl.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.