Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Malala Yousafzai – ontembaar verlangen naar onderwijs

Malala Yousafzai“Ik heb maar hoge hakken aangedaan, zodat u mij ook kunt zien,” galmt dan haar heldere stem door de oude gewelven. De zaal lacht en ook Malala zelf probeert te glimlachen maar dat gaat haar niet goed af. De linkerhelft van haar gezicht functioneert niet meer zoals voor de aanslag. Daardoor is haar glimlach tot een geforceerde grimas verworden.

Als een geroutineerde spreker verheft de kleine Pakistaanse vervolgens haar stem. “Terwijl ik hier voor u sta, zijn er miljoenen kinderen in de hele wereld aan wie het recht op onderwijs wordt ontzegd,” houdt ze haar gehoor voor, als een ware dominee. “We moeten ze de moed geven hun angst te overwinnen, we moeten ze hoop geven zodat ze naar voren treden en we moeten onze stem verheffen zodat ze kunnen worden gehoord.”

Lees het hele verhaal van Malala

kinderen die de wereld hebben veranderd boekHet verhaal van Malala is een van de verhalen die staat in het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’. Dit boek is, met financiële steun van de ASN Bank, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag uitgegeven. Het boek bevat 22 verhalen over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht. 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.