Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Directeur Monique van ’t Hek, Raad van Toezicht & Raad van Advies

Monique van ’t Hek is sinds 1 maart 2011 directeur van Plan Nederland. Als directeur geeft ze leiding aan de ruim 70 medewerkers van Plan in Nederland. Vanuit Nederland werkt ze aan de ambitie om de levensomstandigheden van kinderen wereldwijd te verbeteren en meisjes gelijke kansen als jongens te geven.

Monique van 't HekVan ’t Hek studeerde Culturele Antropologie aan de UvA. Vanaf 1981 heeft ze zich in verschillende functies ingezet voor mensenrechten en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en de gezondheidssituatie van mensen in ontwikkelingslanden. Ze verrichtte onderzoek en gaf leiding aan diverse organisaties in Latijns-Amerika en Afrika en was interimmanager bij verschillende non-profit organisaties in Nederland.

Van ’t Hek was twee keer eerder werkzaam voor Plan: begin jaren ’80 als ‘field director’ in Colombia en van 1999 tot 2002 was ze manager programma-informatie en woordvoerder. Van ’t Hek is de enige directeur van Plan Nederland.

Raad van Toezicht en Raad van Advies

De Raad van Toezicht van Plan stelt het beleid vast en toetst de uitvoering van het beleid. De Raad van Advies geeft de directie van Plan raad over bijvoorbeeld programmaontwikkeling, ontwikkelingen in de markt of relaties met Institutionele Donoren en Corporate Partners.

De Raad van Advies bestaat uit twaalf leden die hun sporen hebben verdiend in onder meer het bedrijfsleven, de media, de wetenschap, het onderwijs en het maatschappelijke leven. Oud-minister van Financiën Onno Ruding is voorzitter.

De leden van de Raad van Toezicht
De leden van de Raad van Advies

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.