Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Beroepsonderwijs en toegang tot werk in Chengdu

Het project ‘Youth Employment Solution for You’ (YES4U) is een driejarig werkgelegenheidsproject dat de levensstandaard van 800 kansarme jongeren, van wie 60 procent jonge vrouwen, en hun families in Chengdu, China, verbetert.

Praktische aanpak

Youth Employment Solution for YouHet YES4U-programma biedt jongeren de mogelijkheid hun dromen te realiseren door hen een praktische beroepsopleiding te bieden en essentiële levensvaardigheden te leren. Plan begeleidt hen na de opleiding naar een decent job waarmee baangarantie is verzekerd.

 

YES4U doet dit door:

  • een marktgerichte en praktische beroepsopleiding aan te bieden waardoor jongeren sneller en beter inzetbaar zijn;
  • de jongeren te begeleiden naar een decent job;
  • een stageperiode bij een potentiële werkgever te verzorgen;
  • het opzetten van een ondersteunend netwerk, bestaande uit werkgevers en alumni;
  • jongeren (en werkgevers) tijdens en na de plaatsing te adviseren en ondersteunen.

Lokale samenwerking

Plan werkt in het kader van het YES4U project samen met lokale ondernemers. Na een onderzoek naar de behoefte op de lokale arbeidsmarkt, overlegt Plan met lokale werkgevers aan welke kwaliteiten hun medewerkers moeten voldoen. Het cursusaanbod en de life skills-trainingen die deel uitmaken van de opleiding, zijn daarop afgestemd. De beroepstrainingen worden gegeven door erkende opleidingsinstituten. De jongeren die de opleiding succesvol afronden ontvangen dus een erkend diploma.

Uniek genderperspectief

Gendergelijkheid en empowerment van jonge vrouwen staan centraal in het YES4U-programma. In het project wordt extra aandacht besteed aan het versterken van jonge vrouwen en de verbetering van hun status. Plan streeft er bovendien naar dat 60 procent van de deelnemende studenten bestaat uit jonge vrouwen. Om dit mogelijk te maken, organiseert Plan ook trainingen voor ouders, werkgevers, overheden en partnerorganisaties over gendergelijkheid, gelijke rechten en kansen voor meisjes en de economische ontwikkeling van (jonge) vrouwen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.