Tess Milne

“Het gaat om een inhaalslag voor meisjes”

Actrice en presentatrice Tess Milne is sinds 2011 als ambassadeur verbonden aan Plan Nederland. Ze komt op allerlei manieren in actie voor Plan. Voor het MTV programma ‘Love for Sale’, gemaakt in samenwerking met Plan, reisde Tess naar Brazilië, waar ze jongeren bewust maakte van de achtergestelde positie van meisjes in ontwikkelingslanden. Ze lobbyde bij Mark Rutte voor de erkenning van een jaarlijkse Wereldmeisjesdag en zette ze zich in voor de jongerenactie ‘Give the Finger’, tegen kindhuwelijken. In 2013 liep ze voor de ontwikkeling van meisjes in Nepal de hardloopwedstrijd de Color Run uit en ze fietste in 2016 in Vietnam als sportieve deelneemster mee met de Cycle for Plan Vietnam. Tess sponsort twee meisjes, in de Dominicaanse Republiek en in Vietnam.

Tess Milne begon haar carrière als VJ bij TMF en maakte in 2011 de overstap naar MTV. In 2012 was Tess kandidaat in Expeditie Robinson en later presenteerde ze, samen met Gerard Joling een aantal grote shows voor SBS. Sinds 2016 is Tess presentatrice van het informatieve kinderprogramma Willem Wever.

“In Brazilië zag ik meisjes van 17, met een blik in hun ogen die de meest verschrikkelijke dingen verraadt. Die blik vergeet ik nooit meer. Dat is mijn drijfveer om me in te zetten voor het werk van Plan. Kom maar op met Girls First!”

In actie voor Plan