Tess Milne

Tess Milne is actrice en presentatrice en sinds 2011 als jongerenambassadeur verbonden aan Plan Nederland. Tess komt op allerlei manieren in actie voor Plan. Ze reisde naar Brazilië voor het spraakmakende programma ‘Love for Sale’, dat Plan Nederland maakte in samenwerking met MTV om jongeren bewust te maken van de achtergestelde situatie van meisjes in ontwikkelingslanden.

Ook lobbyde Tess bij Mark Rutte voor Wereldmeisjesdag en zette zich in voor de jongerenactie ‘Give the Finger’ tegen kindhuwelijken. In 2013 liep ze de Color Run, vastgeketend aan mede-ambassadeur Mika van Leeuwen en wierf zo fondsen voor projecten van Plan voor meisjes in Nepal. Sinds 2013 sponsort Tess een meisje uit de Dominicaanse Republiek.


“In Brazilië zag ik meisjes van 17 met een blik in hun ogen die de meest verschrikkelijke dingen verraadt. Die blik vergeet ik nooit meer. Dat is mijn drijfveer om me in te zetten voor het werk van Plan.  Het is belangrijk dat mensen snappen dat het gaat om een inhaalslag voor meisjes. Kom maar op met Girls First!”

Tess Milne begon haar carrière als VJ bij TMF. In 2011 maakte ze de overstap naar MTV. In 2012 werd Tess ontdekt door het grote publiek – ze was dat jaar te zien als kandidaat in Expeditie Robinson en later presenteerde ze samen met Gerard Joling voor SBS ‘Sterren Springen’, ‘Sterren Dansen Op Het IJs’ en ‘Vliegende Hollanders’. Op dit moment maakt de veelzijdige Tess programma’s voor Veronica.

In actie voor Plan

  • 2012 – Love for Sale
  • 2013 – Color Run
  • 2013 – Color Run spot
  • 2016 – Cycle4Girls Vietnam

 

Inspireer je vrienden

Links

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind