Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Pip Pellens

Pip Pellens

Pip Pellens

Actrice/presentatrice Pip Pellens zette zich in 2016 voor het eerst in voor Plan Nederland. In dat jaar reisde ze samen met Caro Emerald naar Uganda waar ze Plan projecten bezocht waar meisjes zonder diploma school dreigen te verlaten. In een nieuwe Plan campagne vraagt Pip als Plan ambassadeur aandacht voor de schadelijke gevolgen van kindhuwelijken op de toekomst van meisjes in ontwikkelingslanden. Samen met Sebastiaan Labrie reisde ze naar Bangladesh waar ze een opvanghuis bezocht voor meisjes die jong zijn uitgehuwelijkt en maakte ze kennis met lokale jongeren die hiertegen strijden.

Pip Pellens kan zich niet voorstellen hoe het is om niet gestimuleerd en gesteund te worden door je ouders om te bereiken wat je wil. “Ik kom uit een echt meiden gezin: ik heb twee zussen en wij hebben altijd geleerd om op te komen voor onszelf. Ik kon kiezen wat ik later wilde worden en dat is niet overal ter wereld zo. Ik ben opgegroeid vol kansen en mogelijkheden. Daarin ben ik altijd door mijn ouders gesteund en aangemoedigd om te bereiken wat ik wilde. Dat gun ik elk meisje ter wereld.”

Pip Pellens begon haar carrière op negenjarige leeftijd in de musical The Sound of Music. Ze had een rol in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden, was jurylid van het dansprogramma Battle on the Dancefloor en won met haar partner Dance, Dance, Dance 2015. De afgelopen jaren speelde ze in diverse Nederlandse films en series en is ze actief als stemacteur. Pip heeft twee zussen en haar grootouders hebben twee Plan sponsorkinderen.

In actie voor Plan

Links & Downloads

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.