Pip Pellens

Actrice/presentatrice Pip Pellens zet zich in voor een campagne van Plan Nederland die in het voorjaar van 2016 van start gaat. Deze campagne vraagt aandacht voor meisjes in Uganda die zonder diploma school dreigen te verlaten. Meisjes missen doorgaans 4 tot 5 dagen school per maand als ze ongesteld zijn waardoor ze zo’n grote achterstand op lopen dat ze hun school niet kunnen afmaken. Caro Emerald en Pip Pellens reizen binnenkort af naar Uganda om met eigen ogen te zien hoe Plan ervoor zorgt dat meisjes op school blijven.

Met een opleiding hebben meisjes de kans op een betere toekomst voor hunzelf, hun kinderen en de hele gemeenschap. Plan is trots dat Pip aandacht wil vragen voor meisjes, die wereldwijd nog altijd worden achtergesteld.

Pip PellensPip Pellens kan zich niet voorstellen hoe het is om niet gestimuleerd en gesteund te worden door je ouders om te bereiken wat je wil. “Ik kom uit een echt meiden gezin: ik heb twee zussen en wij hebben altijd geleerd om op te komen voor onszelf. Ik kon kiezen wat ik later wilde worden en dat is niet overal ter wereld zo. Door meisjes en vrouwen te helpen, wordt het voor iedereen beter.”

Pip Pellens begon haar carrière op negenjarige leeftijd in de musical The Sound of Music. Ze heeft een rol in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden, is jurylid van het dansprogramma Battle on the Dancefloor, speelde in diverse Nederlandse films en spreekt stemmen in voor series en bioscoopfilms. In 2015 werd ze nog bekender bij het grote publiek, toen ze na weken hard trainen met haar (dans) partner het dansprogramma Dance, Dance, Dance won.
Pip heeft twee zussen en haar grootouders hebben twee Plan sponsorkinderen.

Inspireer je vrienden

Links

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind