Neelie Kroes

Voormalig eurocommissaris en oud-politicus Neelie Kroes zet zich in voor een campagne van Plan Nederland die in het voorjaar van 2016 van start gaat. Deze campagne vraagt aandacht voor meisjes in Uganda die zonder diploma school dreigen te verlaten. Meisjes missen doorgaans 4 tot 5 dagen school per maand als ze ongesteld zijn waardoor ze zo’n grote achterstand op lopen dat ze hun school niet kunnen afmaken. Met een opleiding hebben meisjes de kans op een betere toekomst voor hunzelf, hun kinderen en de hele gemeenschap. Plan is trots dat Neelie Kroes aandacht wil vragen voor meisjes, die wereldwijd nog altijd worden achtergesteld.

Neelie KroesNeelie Kroes is groot voorstander van het stimuleren van economische zelfstandigheid van vrouwen op alle niveaus: “Zelfstandigheid begint bij onderwijs. Als je zelf onderwijs hebt genoten en weet hoe veel je leven daar door kan veranderen, dan geef je dat door. Plan geeft niet alleen deze generatie een kans op een beter leven, maar daarmee ook de volgende generatie.“

Neelie Kroes is een van de meest invloedrijke vrouwen van Europa. Zij was tussen 1971 en 2014 als VVD-politica in vele functies actief. Na haar ministerschap werd zij onder meer president van Universiteit Nijenrode. Van 2004- 2010 was mevrouw Kroes als eerste vrouwelijke Europees commissaris voor Nederland belast met de portefeuille mededinging. Van 2010 – 2014 had zij de portefeuille digitale agenda. Neelie Kroes is nu onder meer ambassadeur voor StartUp Delta, een systeem waarin dromen van jonge starters gerealiseerd kunnen worden.
Mevrouw Kroes heeft een zoon en twee kleindochters.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind