Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Giovanca

Giovanca

Giovanca en Plan Nederland

Zangeres en model Giovanca is Plan-kindsponsor sinds haar middelbare-schooltijd en sinds 2010 een van de meest toegewijde ambassadeurs van Plan Nederland. In maart 2011 bezocht ze een van haar sponsorkinderen in Ghana.


Giovanca behoort tot de grote muzikale talenten van Nederland. In 2008 debuteerde ze met haar succesvolle debuutalbum ‘Subway Silence’. Zowel het publiek als de critici waren onder de indruk van haar soulvolle stem en charisma, het album werd goud en Giovanca werd onderscheiden met de Zilveren Harp voor meest veelbelovende jonge artiest. In de daaropvolgende jaren leverde Giovanca haar albums While I’m Awake’ en ‘Satellite Love’ af en verlegde haar grenzen naar het buitenland, met name naar Japan. Sinds 2016 presenteert Giovanca ieder weekend het VPRO muziekprogramma ‘Vrije Geluiden’ en in april van dat jaar beviel ze van een dochter, Jesamy.

“Meisjes krijgen op nog te veel plekken in de wereld niet of nauwelijks de kans om zich te ontwikkelen. Ze worden niet opgeleid, klein gehouden, misbruikt, geschaad en de straat op gestuurd. Alleen omdat ze meisje zijn. Ik heb het voorrecht gehad een paar jaar geleden de Ghanese Bernice te ontmoeten, die ik sinds haar vierde heb gesponsord. Het was zo fijn om te zien dat zij kansen heeft gekregen en benut en dat ze uitgroeit tot een krachtige vrouw. En dat is waar het bij Plan Nederland om gaat.”

Giovanca Wereldmeisjesdag 2017

 

In actie voor Plan

Links & Downloads

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.