Giovanca

Zangeres en model Giovanca is Plan-kindsponsor sinds haar middelbare-schooltijd en sinds 2010 een van de meest toegewijde ambassadeurs van Plan Nederland. In maart 2011 bezocht ze een van haar sponsorkinderen in Ghana.

Alleen omdat ze meisje zijn

Giovanca“Meisjes krijgen op nog te veel plekken in de wereld niet of nauwelijks de kans om zich te ontwikkelen. Ze worden niet opgeleid, klein gehouden, misbruikt, geschaad en de straat op gestuurd. Alleen omdat ze meisje zijn. Ik had het voorrecht om een paar jaar geleden Bernice te ontmoeten, het Ghanese meisje dat ik vanaf haar vierde jaar heb gesponsord. Het was zo fijn om te zien dat zij kansen heeft gekregen en benut en dat ze uitgroeit tot een krachtige vrouw. En dat is waar het bij Plan om gaat.”

 

Giovanca = Soul

Giovanca behoort tot de grote muzikale talenten van Nederland. In 2008 debuteerde ze met haar succesvolle debuutalbum ‘Subway Silence’. Zowel het publiek als de critici waren onder de indruk van haar soulvolle stem en charisma, het album werd goud en Giovanca werd onderscheiden met de Zilveren Harp voor meest veelbelovende jonge artiest. In de daaropvolgende jaren leverde  Giovanca haar tweede album ‘While I’m Awake’ af en verlegde haar grenzen naar het buitenland, met name naar Japan. Haar derde album (september 2013) draagt de titel ‘Satellite Love’. In april 2016 beviel ze van een dochter, Jesamy.

Loud about Girls

Plan zorgt ervoor dat meisjes kansen krijgen en deze kunnen benutten. Zo groeien ze op tot krachtige vrouwen. En daarom is Giovanca Loud about Girls!”

In actie voor Plan

  • 2010 – Girls First Concert
  • 2011 – in Ghana
  • 2011 – spot meisjesbesnijdenis
  • 2013 – Color Run
  • 2014 – Wereldmeisjesdag Plan Theme song Come Around
  • 2014 – Wereldmeisjesdag campagne
  • 2015 – Tom’s/Cosmo campagne
  • 2016 – ‘Loud about Girls’ campagne

Inspireer je vrienden

Links

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind