Caro Emerald

Zangeres Caro Emerald zet zich in voor een campagne van Plan Nederland die in het voorjaar van 2016 van start gaat. Deze campagne vraagt aandacht voor meisjes in Uganda die zonder diploma school dreigen te verlaten. Meisjes missen doorgaans 4 tot 5 dagen school per maand als ze ongesteld zijn waardoor ze zo’n grote achterstand op lopen dat ze hun school niet kunnen afmaken. Caro Emerald zal met Pip Pellens binnenkort afreizen naar Uganda om met eigen ogen te zien hoe Plan ervoor zorgt dat meisjes op school blijven.

Met een opleiding hebben meisjes de kans op een betere toekomst voor hunzelf, hun kinderen en de hele gemeenschap. Plan is trots dat Caro Emerald aandacht wil vragen voor meisjes, die wereldwijd nog altijd worden achtergesteld.

Caro EmeraldCaro Emerald: “Wat ik mooi vind aan Plan is dat ze de problemen van armoede bij de kern aanpakken. Door juist meisjes op school te krijgen én te houden, zodat ze later een baan vinden, til je de welvaart van een land naar een hoger niveau. Zonder opleiding hebben ze geen enkele kans om te ontsnappen aan de armoede. Ik vind dat elk meisje de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. Daar ga ik me hard voor maken.”

In 2009 veroverde zangers Caro Emerald Nederland met de single Back It Up. Het album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor werd een enorm succes in Nederland. In Engeland, Duitsland, Polen, Italië en Oostenrijk stond het album weken in de hitlijsten. Caro Emerald won talloze nationale en internationale awards. Het tweede album The Shocking Miss Emerald kwam op nummer 1 binnen op de Nederlandse en Engelse hitlijsten en werd bekroond met platina. In 2013 verkocht ze de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen uit en in 2015 deed ze haar eerste tournee in Azië. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe album.
Caro Emerald werd in 2014 voor het eerst moeder.

Inspireer je vrienden

Links

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind