Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

 • Over Plan

  Over ons

  Plan Nederland, opgericht in 1975, is lid van de wereldwijde koepelorganisatie Plan International. Plan is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie...

 • CCCD stappenplan

  Over onze werkwijze

  Plan pakt de oorzaken van armoede en ongelijkheid aan bij de basis en op meerdere terreinen tegelijkertijd. Een onderwijsprogramma voor meisjes bijvoorbeeld.

 • Zo helpt Plan

  Werkgebieden

  De programma’s van Plan zijn toegespitst op de onderstaande werkgebieden. Participatie van kinderen, ecologische duurzaamheid en gendergelijkheid zijn in alle programma’s geïntegreerd. Bij de activiteiten om de situatie van meisjes te verbeteren, betrekt Plan ook mannen en jongens. Bescherming tegen geweld Plan doet er alles aan om meisjes en jongens te beschermen tegen geweld en …

 • Transparantie

  Transparantie, kwaliteit en betrouwbaarheid

  Plan Nederland besteedt 89 procent van de geworven fondsen aan het realiseren van een betere toekomst voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden...

 • Noodhulp

  Noodhulp bij (natuur)rampen

  Plan verleent humanitaire hulp wanneer natuurrampen, droogte, hongersnood, epidemieën of gewapende conflicten het leven en de toekomst van grote groepen mensen bedreigen.

 • werken bij Plan Nederland

  Werken bij Plan Nederland

  Op het kantoor van Plan in de Amsterdamse Pijp werken ruim 80 mensen. Dagelijks zetten zij zich in om kinderen...

Meer info

Hier werkt Plan

Plan werkt in 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Voor informatie over de landen en de laatste resultaten, kies het land op de landkaart.

 • Onze fondsenwervende kantoren
 • Landen waar we werken

Onze ambassadeurs

Wij zijn trots op onze trouwe en toegewijde ambassadeurs: Tess Milne, Daphne Bunskoek, Annamarie Thomas, Giovanca, Miss Nine en Mika van Leeuwen. Zij zetten zich in met hart en ziel voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke rechten en kansen voor meisjes. Zo zorgen zij ervoor dat het werk van Plan bekend wordt bij een groot publiek. Ook blogger Miss Lipgloss en DJ MC Boogshe zijn actief betrokken bij de campagnes van Plan Nederland.

De ambassadeurs van Plan Nederland zetten zich enthousiast en belangeloos in om het werk van Plan voor meisjes in ontwikkelingslanden onder de aandacht te brengen. Plan Nederland is blij met de trouwe steun van Giovanca, Tess Milne en Annamarie Thomas, die zich al langere tijd inzetten als ambassadeur.

De komende tijd kunnen we ook rekenen op de steun van drie nieuwe powervrouwen: Caro Emerald, Neelie Kroes en Pip Pellens. Zij zetten zich in voor ons project voor meisjes in Uganda.

Lees meer over het werk van onze ambassadeurs en over de Vrienden van Plan.

 • “Wat ik heel sterk vind aan Plan is dat ze heel erg van binnenuit werken – meiden die zelf huisslaaf zijn geweest of in de seksindustrie hebben gewerkt vertellen het verhaal thuis en in hun dorp, om er zo voor te zorgen dat het andere meiden niet overkomt. En zo klein moet je beginnen om daadwerkelijk iets te veranderen.”

 • “Ik heb het voorrecht gehad een paar jaar geleden de Ghanese Bernice te ontmoeten, die ik sinds haar vierde heb gesponsord. Het was zo fijn om te zien dat zij kansen heeft gekregen en benut en dat ze uitgroeit tot een krachtige vrouw. En dat is waar het bij Plan Nederland om gaat.”

 • “In Brazilie zag ik meisjes van 17, met een blik in hun ogen die de meest verschrikkelijke dingen verraadt. Die blik vergeet ik nooit meer. Dat is mijn drijfveer om me in te zetten voor het werk van Plan. Kom maar op met Girls First!”

 • “Jarenlang heeft bij mij alles in het teken van de topsport gestaan en heb ik me daar helemaal op kunnen focussen. Toen Plan mij vroeg of ik hun ambassadeur wilde worden, heb ik daar gelijk ‘ja’ op gezegd. Ik wilde graag iets terugdoen voor de maatschappij. De sportieve evenementen, de nadruk op meisjes – dat past bij mij.”

 • “Ik wil projecten steunen waar ik volledig achter sta. Wanneer je de toekomst van een meisje veiligstelt, zal haar hele gezin het uiteindelijk beter krijgen. Daarom kies ik voor Plan.”

 • “Ik weet als dj zelf uit ervaring hoe het voelt om als vrouw een plekje te veroveren in een mannenwereld. Daarom ben ik ambassadeur van Plan geworden. Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel zwaarder dan jongens en kunnen onze support daarom goed gebruiken.”

 • “In Nederland hebben we het zo goed en in ontwikkelingslanden moeten ze over de kleinste dingen nadenken. Ik help Plan graag het leven van meisjes in ontwikkelingslanden iets makkelijker te maken en te zorgen dat ze dezelfde kansen krijgen als jongens.”

Heb je een vraag of opmerking? Bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer 020 – 549 55 20 of vul het contactformulier hieronder in.

Neem contact op met Plan Nederland

Contact

Je kunt ons bellen via tel. 020 - 549 55 20 (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur). Je kunt ons ook mailen via info@plannederland.nl of dit contactformulier gebruiken. Binnen 1 werkdag ontvang je een reactie van ons.