Nieuw: armbandjes van Plan to Happiness

foto bij artikel 2Sinds september is er een nieuw item dat vrijwilligers kunnen verkopen: de armbandjes van ’Plan to Happiness’, gemaakt door vrouwen in Nepal. Tijdens de vrijwilligersdag op 30 augustus hebben een aantal vrijwilligers er al kennis mee kunnen maken.

Veel vrijwilligers wilden al langer een nieuw product om aan te kunnen bieden op evenementen. De collectie van een armbandje van Plan to Hapiness komt aan die wens tegemoet., die. De armbanden kosten € 4,95 en worden in Nepal gemaakt door elf vrouwen, die Plan samen met partner “A Beautiful Story” heeft opgeleid tot sieradenmaakster. Zij krijgen een eerlijke prijs voor de sieraden en verdienen zo een eigen inkomen waarmee ze een toekomst kunnen opbouwen.

Salesworkshop is eye-opener

De armbanden bieden een mooie aanleiding om een gesprek aan te gaan. Maar hoe werf je bij de verkoop van een armbandje een nieuwe sponsor? Op de vrijwilligersdag op 30 augustus heeft Michael Kappers daar al aandacht aan besteed tijdens een mini-salesworkshop. Voor Michelle Breemans, vrijwilliger regio Brabant, was deze workshop een eye-opener. Michelle: ‘Als Plan-vrijwilliger ben je zelf al gemotiveerd genoeg om mensen aan te spreken en ze te vertellen wat het werk van Plan inhoudt. In de salesworkshop ging het daarom niet alleen om de unique selling points, maar vooral ook om de unique buying reasons”. Waarom zou iemand iets willen kopen? Een andere goede tip: niet teveel over ‘ik en wij’ spreken maar veel meer over ’u’. Dat betekent dat je je richt op en verplaatst in de persoon met wie je aan het praten bent. Handige tips dus!’

Er zijn plannen om de vrijwilligers in de toekomst een uitgebreidere training op dit terrein aan te bieden.

Lees hier meer over Plan to Hapiness.