Kom naar de roze winkelroute op Wereldmeisjesdag

Speciaal op en rondom Wereldmeisjesdag roept Plan op om stil te staan bij de leerachterstand van meisjes door het gebrek aan goed maandverband. Van 9 t/m 12 oktober wordt Plan daarbij ondersteund door winkels in Groningen, Alkmaar, Castricum, Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Rotterdam, die zich voor deze gelegenheid extra roze aankleden en oproepen om in actie te komen door het sturen van één SMS. Op zaterdag 11 oktober organiseren onze vrijwilligers in een aantal steden extra activiteiten langs deze roze winkelroutes:

Wereld Meisjes Dag 2014Voorkom een leerachterstand met echt maandverband

In Uganda is een gebrek aan goed en betaalbaar maandverband. Meisjes moeten zich behelpen met bladeren of vodden en op school is vaak geen goede wc waar ze zich kunnen verschonen. Veel meisjes blijven dus thuis als ze ongesteld zijn, en lopen hierdoor zo’n leerachterstand op dat ze uiteindelijk stoppen met school.
Plan werkt in het programma Menstrual Hygiene Management daarom samen met een bedrijfje in Uganda, dat duurzaam en betaalbaar maandverband produceert: AFRIpads. Een setje wasbare maandverbandjes kan een jaar lang worden gebruikt en leidt niet tot onverwerkbare bergen afval. Een eenvoudige oplossing die 5 euro kost en meisjes de kans geeft gewoon naar school te gaan als ze ongesteld zijn.