Vrijwilligers: Workshop Gender gelijkheid door Verona Groverman

Plan Nederland vindt het belangrijk haar vrijwilligers te betrekken bij de organisatie, thema’s, campagnes en events en organiseert daarom een trainingsdag met drie workshops op zaterdag 14 maart 2015.

Maak alvast kennis met de trainers – Workshop Gender gelijkheid, door Verona Groverman

Over trainer Verona Groverman

Verona GrovermanZo’n jaar of 10 geleden vroeg Plan Nederland mij hun werk te ondersteunen op het gebied van gendergelijkheid. Dat ben ik in de loop der jaren via verschillende opdrachten blijven doen. Momenteel vervang ik Plan’s genderspecialist voor een aantal bezigheden, onder meer het begeleiden van een groep Plan-medewerkers die ervoor moet zorgen dat gendergelijkheid nadrukkelijk op de agenda blijft van de afdelingen van Plan Nederland.

Ik werk al veel jaren met passie in de ontwikkelingssamenwerking. Meestal ondersteun ik lokale organisaties in Afrika of Azië bij het creëren van kansen voor mannen en vrouwen, meisjes en jongens op een goed, gezond, veilig en waardig leven. Daarbij kom ik veel uitdagingen tegen, maar zie ik ook positieve veranderingen in het leven van mensen, soms kleine, soms grotere.
Meer informatie: www.groverman.nl

Tijdens de training van 14 maart duiken we in het probleem van genderongelijkheid. Streven naar gendergelijkheid zit in het DNA van Plan. Oftewel: het creëren van gelijke kansen voor meisjes en jongens, (jonge) mannen en (jonge) vrouwen, ervoor zorgen dat mensen als gelijkwaardig gezien worden ongeacht of ze als jongetje of als meisje geboren worden en het voor elkaar krijgen dat meisjes en vrouwen hun rechten kunnen claimen. Idealiter zou gendergelijkheid ook in het DNA van vrijwilligers moeten zitten.

In deze korte training bespreken we eerst wat er bedoeld wordt met ‘gendergelijkheid’. Daarna bespreken we hoe de vrijwilligers Plan’s boodschap van gendergelijkheid kunnen uitdragen. Het is een praktische training met veel ruimte voor ervaringen en ideeën van de deelnemers.

Steun Plan Nederland en zet je ook in voor gelijke rechten, kansen en een betere toekomst voor meisjes in ontwikkelingslanden. Geef meisjes de kans om naar school te gaan en op te groeien tot krachtige vrouwen. Steun ons met je tijd, energie, creativiteit en kennis!

Kom je ook naar de trainingsdag op 14 maart? Stuur dan een mail met je naam, regio en je keuze van workshop(s) vóór 24 februari naar annemijn.oversier@plannederland.nl. Je ontvangt na je aanmeldingen een bevestigingsmail.

Inspireer je vrienden

Links