Vrijwilligers: Workshop Fondsenwerving en communicatie door Michael Kapper

Plan Nederland vindt het belangrijk haar vrijwilligers te betrekken bij de organisatie, thema’s, campagnes en events en organiseert daarom een trainingsdag met drie workshops op zaterdag 14 maart 2015.

Maak alvast kennis met de trainers – Workshop Fondsenwerving en communicatie, door Michael Kapper

Over trainer Michael Kapper

Michael KapperMichael Kapper is als docent en projectcoördinator van onder andere het Plan-Sakshamproject verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Michael heeft een marketing-, sales- en inkoopachtergrond, onder andere bij Desso Tapijt en Technics/Panasonic/Philips Elektronica. Hij heeft ervaring als ondernemer (Bi-Bottle) en is samen met zijn zoon eigenaar van Roadsoft.

Het Saksham-project in het kort

In het kader van het Saksham-project biedt Plan Indiase meisjes een marktgerichte opleiding met kans op werk, zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. In dit project werkt Plan onder meer samen met studenten van de afdeling Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam, die het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen met hun werk voor het project combineren met onderwijs en leerdoelen rond sales-vaardigheden.

Het Saksham project loopt nog, en met succes: tot nu toe kregen meer dan 125 meisjes daardoor al een duwtje in de rug naar een kansrijke toekomst….

Voor wie

Deze workshop is voor alle vrijwilligers van Plan Nederland.
Als vrijwilliger ben je ambassadeur van (het werk van) Plan en daarmee vertegenwoordiger van een heleboel meisjes in 50 ontwikkelingslanden, die rekenen op jouw steun. Onze ambassadeurs zijn zowel fondsenwerver als voorlichter voor alle Plan-projecten. Of het nu gaat om waterprojecten, menstrual hygiene of onderwijs, als ambassadeur weet je mensen te motiveren om donateur of sponsor te worden en het belang van de activiteiten van Plan onder de aandacht te brengen.

Wat leer je in deze workshop

Hoe:

  • knoop ik op locatie een gesprek aan met ‘wildvreemden’
  • breng ik mijn activiteit voor Plan op een relaxte manier over het voetlicht bij een ander
  • werf ik op een voor mij effectieve en leuke manier een sponsor of donateur?

Werkvorm

Interactief met theoretische ondersteuning. Voorafgaand ontvang je ter voorbereiding wat leeswerk en vragen om over na te denken.

Steun Plan Nederland en zet je ook in voor gelijke rechten, kansen en een betere toekomst voor meisjes in ontwikkelingslanden. Geef meisjes de kans om naar school te gaan en op te groeien tot krachtige vrouwen. Steun ons met je tijd, energie, creativiteit en kennis!

Kom je ook naar de trainingsdag op 14 maart? Stuur dan een mail met je naam, regio en je keuze van workshop(s) vóór 24 februari naar annemijn.oversier@plannederland.nl. Je ontvangt na je aanmeldingen een bevestigingsmail.

Inspireer je vrienden