Vrijwilligers: Veel gemotiveerde vrijwilligers op trainingsdag van Plan

Een groep van 30 gemotiveerde vrijwilligers nam op zaterdag 14 maart deel aan de trainingsdag die Plan organiseerde. Een mooie opkomst van zo’n 20% van het landelijke vrijwilligersnetwerk. Op het programma stonden inspirerende workshops over creatieve werkvormen, Gendergelijkheid, Fondsenwerving en communicatie.

Je voelde de energie stromen

WorkshopIn de ochtend gaf de energieke Rudy van Buuren, van www.gaaf.eu, een workshop over creatieve werkvormen. De vrijwilligers werden uitgedaagd om lef te tonen, te dromen en doelstellingen helder te formuleren en concreet te maken. Er is ook gebrainstormd over een ludieke vrijwilligersactie voor de werving van basisscholen voor Schaatsen voor Water 2015. Deze workshop viel duidelijk in de smaak bij de deelnemers en je voelde de energie stromen.

Gender gelijkheid blijft lastig

In de middag konden de deelnemers kiezen tussen twee workshops. Verona Goverman en Annemijn Oversier van Plan gaven een training over gender. Duidelijk werd dat dit een lastig begrip is en blijft. Vrijwilligers blijken vooral behoefte te hebben aan een theoretisch kader en concrete voorbeelden vanuit de organisatie en het veld. Zo kunnen zij het verhaal beter overbrengen aan het publiek en potentiële sponsoren.

Meer fondsenwervende activiteiten in de regio’s

Michael Kappers van de Hogeschool van Amsterdam gaf een workshop over fondsenwerving en communicatie. De workshop was een stap naar een meer fondsenwervende instelling bij het organiseren van activiteiten in de regio’s. Kortom: de trainingsdag was een mooie en positieve dag, waarin ook veel kennis is uitgewisseld tussen de regio’s.

Inspireer je vrienden