Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Vrijwilligers: Interview met Angela Severs

Angela Severs is vrijwilliger van Plan. Zij schrijft sinds 2014 samen met ons de teksten van de nieuwsbrieven voor vrijwilligers. Onze stagiaire Tarana op de afdeling Evenementen en vrijwilligers interviewde het gezicht achter deze nieuwsbrief.

Interview

Hoe lang ben al vrijwilliger bij Plan?

Sinds augustus 2008 ben ik vrijwilliger bij Plan. Ik val onder de regio Utrecht, maar ik ben niet actief in het regionale vrijwilligersteam. Ik voer liever vrijwilligerswerk achter de schermen uit, gericht op communicatie. Verder ben ik lid van Plan Café, waar de organisatie vraagstukken voorlegt aan vrijwilligers met een bepaalde expertise, netwerk en werkervaring.

Waarom koos je voor vrijwilligerswerk bij Plan?

Ik vind voeding en onderwijs heel belangrijk, hier in Nederland is dit vanzelfsprekend. Terwijl in andere landen dit niet zo is. Ook vind ik het heel belangrijk dat Plan zich richt op kinderen en daarbij vooral de focus op meisjes heeft. Dat aspect binnen Plan trok mij enorm aan, dit zorgde ervoor dat ik meteen kindsponsor ben geworden. “De jeugd veranderd de toekomst”

Na 6,5 jaar…

Ik ben nog steeds vrijwilliger van Plan, omdat ik doe wat ik leuk vindt: Schrijven. Ik coördineer en schrijf de artikelen voor de nieuwsbrief op basis van input die ik van Plan krijg aangeleverd. Ik heb ook een keer geholpen bij Schaatsen en zwemmen voor Water, dat vond ik minder leuk. Te veel geregel en gedoe. Het was lastig te combineren met mijn werk. Daarnaast heb ik een keer met een stand in Amersfoort gestaan op een muziekfestival. Dat vond ik wel plezierig, maar ik ben geen geboren verkoper. “Je moet doen wat je leuk vind, dan blijf je lang vrijwilliger bij Plan”.

Wat zou je nog meer willen doen?

Ik wil nog meer schrijven en het liefst ook anderen op dit gebied begeleiden. Ook lijkt het mij leuk om mee te denken en te werken aan een communicatie plan. Samen met andere vrijwilligers een persgroep vormen bijvoorbeeld.

Verbetering van de nieuwsbrief

Ik vind de nieuwsbrief veel professioneler dan vroeger en natuurlijk ben ik trots omdat ik er zelf aan mee werk. Van de vrijwilligers zou ik graag willen horen of zij net zo blij zijn met de nieuwsbrief als ik.

Wat vind jij van de nieuwsbrief? Mail naar annemijn.oversier@plannederland.nl!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.