Vrijwilligers: Twitterbom ‘Step out of the Shadow’

Doe jij ook mee?

In september 2014 reisde een projectgroep van tien HKU-studenten voor een vijfweekse veldreis naar Indonesië in het kader van de Plan-jongerencampagne ‘The Road To Happiness’. Van deze bijzondere reis maakten de studenten een documentaire en song met een bijzondere videoclip.

Op 3 maart lanceert Plan Nederland in het kader van ‘The Road To Happiness’-campagne, de cover-de-song-actie ‘Step out of the Shadow’.

twitterbomBij de lancering van de campagne start de ‘cover-de-song-actie’. Met deze coverwedstrijd vragen we de doelgroep van de campagne om een cover van de door ons geschreven song ‘Step out of the Shadow’ in te zenden. Dit mag op elke creatieve manier, dus niet alleen door het nummer na te zingen maar ook door bijvoorbeeld een instrumentale cover of een gedicht in te sturen. Er wordt uiteindelijk één gelukkige winnaar uitgekozen voor een tiendaagse veldreis naar Indonesië.

Thunderclap

Samen met de vrijwilligers van Plan willen we uit de schaduw stappen en op komen voor de situatie van jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Het idee is om een Thunderclap te organiseren, een grote Twitterbom, waarmee de campagne in één keer trending topic wordt. Het zou geweldig zijn als alle vrijwilligers mee willen doen. We hebben namelijk minstens 100 Twitter accounts nodig om deze Twitterbom te realiseren.

Het doel is zoveel mogelijk mensen te mobiliseren die de campagne willen steunen met een tweet. Als er genoeg supporters zijn gaat de Thunderclap door.

#stepoutoftheshadow

Het effect als deze tweets tegelijkertijd worden geplaatst, is dat de #stepoutoftheshadow hashtag hopelijk in één keer trending topic wordt op Twitter. Hiermee creëren we dus in één Thunderclap een grote hoeveelheid buzz en awareness voor jonge vrouwen in ontwikkelingslanden.

Zijn er minder dan 100 aanmeldingen van supporters voor dit project? Dan worden de tweets niet geplaatst en is de Thunderclap helaas mislukt. We hopen daarom dat jij de campagne wilt steunen! We horen graag vóór 16 februari van je of je meedoet aan de Twitterbom. Stuur hiervoor een mail naar milou.vertegaal@plannederland.nl.

Wil je al wat meer zien van de campagne? Bekijk en beluister de videoblogs van de HKU- studenten in Indonesië op https://vimeo.com/plannederland. Als je besluit om mee te doen met de Thunderclap sturen we ook de documentaire en de song naar je toe!

Groet,
Namens de HKU- studenten projectgroep
Lisa en Milou

Inspireer je vrienden

Links