Schaatsen voor Water 2015: in Haarlem was het RAAK!

Maandag 16 november startte alweer de 15de editie van Schaatsen voor Water. Deze keer vond de landelijke kick-off in Haarlem plaats. De baan zag er super uit met alle roze ballonnen en het podium. De vrijwilligers, onder leiding van de ervaren Lucia Weve, zorgden ervoor dat de ochtend goed verliep. Meidengroep RAAK! gaf een optreden en Plan ambassadeurs Annamarie Thomas en Jan Bos verzorgden de warming-up voor de ruim 200 enthousiaste kinderen.

Kick-off met RAAK

RAAKNa de warming up gingen de schaatsen aan en deden de kinderen hun best zoveel mogelijk rondjes te schaatsen voor Malawi. Dit deden zij samen met Annamarie, Jan en de meiden van RAAK!. Na afloop van het schaatsen stonden de vrijwilligers klaar met de koek en zopie. Kortom een geslaagde kick-off.

 

Schaatsen voor Water 2015: een feest in Nijmegen

schaatsen voor waterEnthousiaste kinderen, goede samenwerking met vrijwilligers en sponsoren en als klap op de vuurpijl een interview met onze eigen Annemijn op het lokale tv-station. Schaatsen voor Water was een feest in Nijmegen!.

De actie in Nijmegen was weliswaar op kleine schaal in vergelijking met de meeste andere plaatsen, maar dat maakt de sfeer er niet minder om.

Aanstekelijk enthousiasme

Het enthousiasme van de kinderen was aanstekelijk en dat begon al tijdens de gastlessen. Door de vele vragen was het een kunst na een uur af te ronden. En bij de start van de actie stonden de kinderen bij de vrolijk met ballonnen versierde ingang vol energie te popelen om de schaatsen aan te doen en te beginnen.

Mascotte

Schaatsen voor WaterDe samenwerking met de vrijwilligers, onder andere van studentenschaatsvereniging Lacustris, verliep plezierig. Iedereen had er zin in, waardoor alles met wat improvisatie hier en daar vlot verliep. Vooral de aftrap in aanwezigheid van Piwi, de mascotte van de ijsbaan, was een hit. Fotomoment! Aangemoedigd door flink wat ouders en leerkrachten werden er vele rondjes geschaatst.

Limonade en een koek

schaatsen voor waterOok de sponsoren Triavium Nijmegen en Bolletje droegen bij aan het succes. Want wat is er leuker dan gezamenlijk napraten in een gezellige blokhut, met limonade en een koek. Nu maar duimen dat er in 2016 nog meer scholen uit Nijmegen en regio meedoen.

Inspireer je vrienden