Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Vrijwilligers: Schaatsen voor Water 2014 goed geslaagd

We kunnen terugkijken op een geslaagde 14e editie van Schaatsen voor Water. De donaties van 85% van de scholen zijn binnen, met een tussenstand van ruim 280.000 euro! En veel vrijwilligers hebben enthousiaste verhalen, zoals Mirella Gudde uit regio Brabant.

schaatsen voor waterMaar liefst 184 scholen en buitenschoolse opvang (BSO’s) hebben eind vorig jaar meegedaan aan Schaatsen voor Water. Zo ook in Brabant, waar op verschillende locaties vol overgave werd geschaatst door verschillende kinderen, van de Buitenschoolse opvang in Den Bosch tot een complete basisschool in Eindhoven.

Voor het eerst op het ijs

Voor sommige kinderen was het lang geleden dat zij zich op glad ijs hadden begeven en voor anderen was het zelfs de eerste keer. Mirella Gudde: Onzeker begonnen de kinderen soms aan hun eerste rondjes. Maar het zelfvertrouwen groeide per rondje: zag je bij de eerste stempelronde nog wat verbeten gezichten, bij de tweede ronde zag je al een kleine glimlach. Vooraf dachten de kinderen dat 6 à 7 rondjes wel het maximaal haalbare zou zijn. Maar uiteindelijk werd het een echte sport om de hele stempelkaart vol te krijgen!’

Gezinsdag

Mirella heeft ook mooie momenten beleefd tijdens de gezinsdag op de schaatsbaan in Breda: ‘Van heinde en verre was een groepje naar Breda gekomen. Kinderen van nog geen 10 jaar oud hadden zelf bij hun ouders aangegeven mee te willen doen, omdat zij ook de kinderen in Zambia schoon drinkwater gunnen. Hartverwarmend en indrukwekkend dat dergelijk jonge kinderen al zo maatschappelijk betrokken zijn!’ Hoe is het bevallen om vrijwilliger te zijn bij een dergelijk evenement? Mirella: ‘Het was fysiek een enorm vermoeiende week, maar mentaal kan ik er weer jaren tegen. Volgend jaar weer?!’

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.