Vrijwilligers: Cycle4Girls nu al enorm succes

Cycle4GirlsOp dit moment fietsen 25 sportieve vrouwen in Vietnam in het kader van de benefietfietstocht Cycle4Girls. Want behalve een goede fysieke conditie brengt iedere deelnemer minimaal €3.000,- aan sponsorgeld mee. Omdat de eerste groep binnen een mum van tijd vol zat, vertrekt er in maart nog een groep.

De vrouwen komen uit alle hoeken van het land en variëren in leeftijd van 18 tot 77 jaar. Ze zijn uitgedaagd om zoveel mogelijk geld in te zamelen om daarmee meisjes in Vietnam een betere toekomst te bieden. De eerste groep bracht een bedrag bij elkaar van  ruim € 150.000,-. In Vietnam krijgen de deelneemsters de unieke mogelijkheid om op de fiets diverse projecten van Plan te bezoeken. Het avontuur dat zij in Vietnam aangaan is de bekroning van een maandenlang en intensief traject van trainen en fondsen werven.

Van benefietdiner tot statiegeld

Jolinde Segeren is marketeer en coördineert als Plan-vrijwilliger de twee Cycle4Girls-groepen. Zo begeleidt zij bijvoorbeeld de vrouwen in het maken van hun sponsorplannen. Veel deelneemsters organiseerden een benefietdiner of sponsorlunch met tapas- of wijnproeverij en haalden hier forse bedragen mee op. Ook werden Cycle4Girls-feesten georganiseerd, spinningmarathons, kerstmarkten en mountainbikesleutelworkshops. Acties in de supermarkt, waarbij mensen statiegeldbonnen van lege flessen konden inleveren voor het goede doel, deden het ook goed.

Fondsen werven ligt niet iedereen

Toch gaat fondsen werven niet vanzelf; en het ligt niet iedereen. Volgens Jolinde is het belangrijk om acties te organiseren die bij je passen en waar je zelf warm voor loopt. Voor de een is dat koken, voor de ander muziek en een derde is weer goed met de pen of kan goed presentaties geven. Ook werkt het vaak het beste als je mensen uit je netwerk van familie, vrienden en kennissen persoonlijk benadert.

Lokale acties

Jolinde besloot zelf ook hard aan de slag te gaan met sponsoracties in haar eigen netwerk. Dat ging heel voorspoedig en al snel was ze de grens van € 3.000,- gepasseerd. Ze merkte dat lokale acties met de bakker, de fietsenmaker en de sportschool het beste werken. Vooral als mensen je kennen, willen ze best iets samen met je ondernemen voor het goede doel. Zelf bedacht Jolinde een leuke actie met de slager in haar buurt: hij verkocht een zelfgemaakte Vietnamese stoofschotel, waarbij een deel van de opbrengst naar Cycle4Girls ging. En de fysiotherapeut van Jolinde organiseerde allerlei workshops, waarvan de opbrengst ook weer bestemd was voor Cycle4Girls.

Meer informatie over Cycle4Girls

Inspireer je vrienden