Vrijwilligers: Beautydag trekt 100 meiden uit de Schilderswijk

Ongeveer 25 meiden uit de Haagse Schilderswijk wilden zich inzetten voor andere meiden op de wereld. Ze organiseerden op 13 juni een Meiden Beautydag en de opbrengst daarvan was voor het werk van Plan.

Vrijwilligers BeautydagDe Schilderswijk in Den Haag komt vaak negatief in het nieuws. Daarom wilden de organiserende meiden – ze zijn allemaal tussen 11 en 14 jaar –  aan de rest van Nederland laten zien dat er ook goede dingen gebeuren in de Schilderwijk. Ze kregen daarbij hulp van Mieke Kuipers, Coördinator Jeugdwerk in Buurtcentrum De Mussen.

Poster en flyer

De meiden maakten een poster en een flyer om andere meiden van 10 tot 16 jaar uit de buurt  naar de beautydag te trekken. En dat is gelukt: zo’n 100 meiden kwamen naar de Meiden Beautydag en konden hun haar vlechten, krullen en stijlen, nagels lakken en armbandjes maken. Ook was er een dansworkshop, een DJ en konden er cupcakes worden versierd. En er was aandacht voor het werk van Plan. Barbara van Opdorp van Plan Nederland opende de Meiden Beautydag met een korte presentatie en een filmpje over Plan. Ook werden er Girls first magazines uitgedeeld.

Trots op een geslaagde dag

Het leuke aan dit evenement was dat het een initiatief was van de meiden zelf. Elke activiteit kostte een klein bedrag (tussen €0,30 en €1,50) en alle bezoekers kregen drie consumptiebonnen, waarmee ze een hapje en drankje konden halen. Een mooi staaltje van ouderparticipatie, want het eten werd verzorgd door de moeders . Iedereen vond het een superdag en de meiden van de organisatie hebben onwijs hard gewerkt. Ze waren trots op de opbrengst van €82,75, die ten goede komt aan het werk van Plan.

Inspireer je vrienden