Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Vrijwilligers: Over Pifworld

Pifworld is een crowdsourcing platform. Het is een online wereld van mensen, non-profitorganisaties en bedrijven om samen goede doelen te helpen, fondsen te werven en acties te ondersteunen.

Pif_04PIF staat voor Pay It Forward. In een speelfilm met deze titel bedenkt een schooljongen een systeem om goed doen te verspreiden over de wereld. Je verricht drie goede daden voor drie verschillende ontvangers. Deze drie ontvangers verrichten op hun beurt weer drie goede daden voor drie anderen. Een simpele manier om goede daden te vermenigvuldigen en de wereld een beetje beter te maken. Dit is ook de gedachte achter Pifworld: een online systeem om mensen met elkaar te verbinden en iedereen de mogelijkheid te geven iets bij te dragen aan een betere wereld.

Pifworld houdt geen percentage van de giften in. Als je voor een project van Plan fondsen werft, gaat 100% van het bedrag dat je ophaalt ook echt naar het doel dat je via Plan Nederland steunt.

Voordelen van Pifworld:

  • Op het online platform Pifworld komen personen, non-profitorganisaties en bedrijven samen. Je kunt je eigen campagne opzetten en fondsen werven voor een project van Plan.
  • Je kunt eenvoudig contacten onderhouden via mail, chat of sociale media-kanalen.
  • Het is erg gemakkelijk om je eigen pagina aan te maken. Deze kun je persoonlijk maken door een profielfoto, achtergrondfoto en je motivatie toe te voegen.
  • Je achterban kan je heel gemakkelijk sponsoren (vanaf 5 euro). Op je eigen pagina is precies te zien hoeveel je hebt opgehaald voor het project dat je wil steunen.
  • Je kunt blogs schrijven en foto’s delen om je achterban op de hoogte te houden. Zo betrek je je netwerk bij je activiteiten. Je kunt ook snel en gemakkelijk informatie en updates uitwisselen via je sociale media-kanalen.

Op de projectpagina deelt Plan Nederland updates in de vorm van foto’s, video’s, verhalen en blogs. Deze laten zien hoe een project verloopt, ook nadat er voldoende gedoneerd is en het project wordt uitgevoerd. Zo zien jij en je achterban wat er gebeurt met het gedoneerde geld.

Eigen actie starten? Neem contact op met de afdeling Evenementen & Vrijwilligers, vrijwilligers@plannederland.nl.

Links & Downloads

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.