Cycle for Plan Zambia 2018

Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur dat levens kan veranderen. Je gaat niet alleen een prachtige route fietsen, maar je haalt ook minimaal € 4.000 op waarmee je de strijd tegen kindhuwelijken steunt. Langs de fietsroute bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat deze projecten maken. Ook maak je kennis met je sponsorkind, dat door jouw deelname aan Cycle for Plan drie jaar lang wordt gesteund.

Alvast een voorproefje van wat je te wachten staat?

Meer weten? Vraag hier meer informatie aan

Inschrijven binnenkort mogelijk!

  • Wanneer: juli 2018
  • Reisduur: 12 dagen
  • Invulling: fiets 7 dagen over uitdagende tracks door het prachtige Zambiaanse landschap, leg contact met de lokale bevolking en kom oog in oog te staan met de wilde dieren. Daarnaast bezoek je projecten van Plan om zelf het verschil te ervaren dat jij maakt!
  • Afstand: 600 km
  • Voor wie: Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams.
  • Reiskosten: Dit wordt bekend gemaakt wanneer inschrijving is geopend.
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt €4.000 euro sponsorgeld op
  • Accommodatie: Elke dag slaan we op een nieuwe plek ons tentenkamp op en slaap je onder een adembenemende sterrenhemel of zullen we overnachten in een lokale guesthouse langs de route.

De strijd tegen kindhuwelijken

Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes.

Cycle for PlanDaag jezelf uit door te strijd aan te gaan en fiets in juli 2018 zes dagen lang ongeveer 600 kilometer over de uitdagende tracks en dirts roads van Zambia. Maak je klaar voor onvergetelijke ontmoetingen met de lokale bevolking en bezoek aan het einde van de reis het beroemde South Luangwa National Park.

Vraag hier meer informatie aan

Bekijk hier alle videoverslagen van de Cycle for Plan Zambia 2016 en zie wat je van deze bijzondere reis kan verwachten.

Inspireer je vrienden

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan en wij nemen contact met je op.

Plan Nederland is op zoek naar doorbijters!

Doe iets bijzonders dit jaar.

Ben jij klaar voor dit buitengewone nieuwe avontuur?