Cycle for Plan Zambia 2017 – The Dirt Road Edition

Cycle for PlanFiets in juli en augustus 2017 mee met Cycle for Plan door de adembenemende landschappen van Zambia voor Plan Nederland. Leg ca. 600 km af over dirt roads en uitdagende tracks en vang een glimp op van The Big Five langs de route. Maak je klaar voor onvergetelijke ontmoetingen met traditionele stammen en ervaar zelf het werk van Plan Nederland in Zambia.

Meer weten? Vraag hier meer informatie aan

Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur met een grote impact. Cycle for Plan voert je langs uitgestrekte savannes, groene valleien en finisht in het spectaculaire South Luangwa National Park, een van de mooiste wildparken ter wereld. Fiets zeven dagen lang door het prachtige landschap van Zambia, kom oog in oog te staan met wilde dieren en slaap onder een adembenemende sterrenhemel.

Met deze sportieve uitdaging krijg je de kans de wereld een stukje beter te maken. Iedere deelnemer werft €4.000 euro sponsorgeld ten gunste van Plan Nederland. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat jouw bijdrage maakt. Met het opgehaalde geld steun je de strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Bovendien maak je persoonlijk kennis met jouw sponsorkind dat je met deelname aan Cycle for Plan zal steunen.

Schrijf je nu in en maak het verschil!

  • Wanneer: 19 – 30 juli 2017, editie 2, 2 – 13 augustus 2017 (VOL)
  • Reisduur: 12 dagen
  • Invulling: fiets 7 dagen over uitdagende tracks door het prachtige Zambiaanse landschap, leg contact met de lokale bevolking en kom oog in oog te staan met de wilde dieren. Daarnaast bezoek je projecten van Plan om zelf het verschil te ervaren dat jij maakt!
  • Afstand: ±600 km
  • Voor wie: Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams.
  • Reiskosten: €2.075,-
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt €4.000 euro sponsorgeld op
  • Accommodatie: Elke dag slaan we op een nieuwe plek ons tentenkamp op en slaap je onder een adembenemende sterrenhemel of zullen we overnachten in een lokale guesthouse langs de route.

Trap kindhuwelijken de wereld uit!

Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes.

Alle deelnemers van deze avontuurlijke reis naar Zambia, halen door middel van sponsoring ieder €4.000 euro op. Met dit geworven bedrag kan Plan Nederland in samenwerking met Plan Zambia meisjes in Zambia een hoopvolle toekomst geven. Met jouw opbrengst steun je projecten in Zambia tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen.

Ontmoet je sponsorkind

Daarnaast wordt iedere deelnemer van Cycle for Plan gekoppeld aan een sponsorkind uit Zambia. Jouw bijdrage wordt geïnvesteerd in de gemeenschap van je sponsorkind. Je draagt dus niet alleen bij aan een beter leven van één kind, maar ook aan betere levensomstandigheden in de hele gemeenschap. Het bijzondere is, is dat jij jouw sponsorkind, haar familie en dorpsgenoten ook gaat ontmoeten tijdens je reis!

Met Cycle for Plan Zambia leg je een route van ca 600 km af dwars door het oosten van Zambia. Fiets door glooiende heuvels en over de Luangwa Rivier waar je alvast een voorproefje krijgt van het Zambiaanse wildlife. We starten de tocht in de hoofdstad Lusaka. De gezellige stadsdrukte zal je al snel verruilen voor het prachtige en heuvelachtige landschap dat je gaat doorkruisen op weg naar Chadiza en Chipata. Na een fantastische route over verharde wegen en spectaculaire dirt roads, eindigen we in het South Luangwa National Park dat het rijkste Big Five-gebied van Afrika is. Doordat we reizen in het droogteseizoen is het dé perfecte tijd voor het spotten van wilde dieren!

cycle for plan zambia

Fondsenwerving

Iedere deelnemer werft minimaal €4.000 euro fondsen ten gunste van Plan Nederland. Fondsenwerven is voor veel een enorme uitdaging, maar het is makkelijker dan je denkt! Zodra jij je hebt ingeschreven krijg je van ons uitgebreide training in fondsenwerving en communicatie om vervolgens een eigen fondsenwervingsplan op te stellen. Plan Nederland en oud-deelnemers hebben regelmatig persoonlijk contact met je om je zo goed mogelijk bij te staan. Ook krijg je toegang tot een special toolkit voor fondsenwerving met o.a. een overzicht van de meest succesvolle ideeën, casestudies, advies en praktische suggesties om jou te helpen je doel te bereiken!

Fietstrainingen en conditie

Cycle for Plan is een fysieke uitdaging, maar ook voor beginnende mountainbikers met enige training goed haalbaar. Na je inschrijving ontvang je van Plan Nederland een trainingsschema zodat jij jezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden op de fietstocht in Zambia. Daarnaast organiseren wij een aantal gezamenlijke fietstrainingen zodat je de andere deelnemers beter leert kennen en jullie jezelf gezamenlijk kunnen voorbereiden op de dirt roads van Zambia! Hoe beter jouw voorbereiding, hoe meer je straks kunt genieten. Trainen doe je zelf, maar wij zijn er om je te helpen – de hele weg tot aan de finishlijn!

Ga je mee?

Schrijf je hieronder direct in:

Inspireer je vrienden

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan en wij nemen contact met je op.

Plan Nederland is op zoek naar doorbijters!

Doe iets bijzonders dit jaar.

Ben jij klaar voor dit buitengewone nieuwe avontuur?