Cycle for Plan Vietnam 2018

Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur dat levens kan veranderen. Je gaat niet alleen een prachtige route fietsen, maar je haalt ook minimaal € 4.000 op waarmee je de strijd tegen kindhuwelijken steunt. Langs de fietsroute bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat deze projecten maken. Ook maak je kennis met je sponsorkind, dat door jouw deelname aan Cycle for Plan drie jaar lang wordt gesteund.

Meer weten? Vraag hier meer informatie aan

De strijd tegen kindhuwelijken

Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes.

Cycle for PlanDaag jezelf uit door te strijd aan te gaan en fiets in maart 2018 zeven dagen lang ongeveer 400 kilometer over spectaculaire bergpassen, langs terrasvormige rijstvelden en maak kennis met bergstammen in traditionele kledij.

 

 

Inschrijven binnenkort mogelijk!

  • Wanneer: 6 maart – 18 maart 2018
  • Reisduur: 13 dagen
  • Invulling: fiets zeven dagen door de adembenemende landschappen van Noord-Vietnam, trotseer de uitdagende bergen en maak kennis met de vele traditionele bergstammen. Daarnaast bezoek je projecten van Plan om zelf het verschil te zien dat jij maakt!
  • Afstand: 400 kilometer
  • Voor wie: Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams.
  • Reiskosten: Dit wordt bekend gemaakt wanneer inschrijving is geopend.
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt € 4.000 euro sponsorgeld op
  • Accommodatie: Elke nacht overnachten we in een van de lokale guesthouses of hotels langs de route. Accommodaties zijn op basis van tweepersoonskamers.

Vraag hier meer informatie aan

Bekijk hieronder de videoverslagen van de Cycle for Girls 2016 (‘the woman only editie) en zie wat je van deze bijzondere reis kan verwachten.

Bekijk hieronder de videoblogs van Cycle4Girls 2016: the woman-only editie van Cycle for Plan Vietnam. Of lees al hun ervaringen hier.

 

 

 

 

 

 

 

Inspireer je vrienden

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan en wij nemen contact met je op.

Plan Nederland is op zoek naar doorbijters!

Doe iets bijzonders dit jaar.

Ben jij klaar voor dit buitengewone nieuwe avontuur?