Cycle for Plan Vietnam 2017 – The Hill Tribe Edition

Cycle for PlanGa in maart 2017 mee op een grensverleggend fietsavontuur dwars door de rurale landschappen van Vietnam met Cycle for Plan. Leg ca. 400 kilometer af per mountainbike door een prachtige omgeving en over uitdagende bergpassen. Maak kennis met bergstammen gehuld in traditionele kledij en ervaar zelf het werk van Plan Nederland in Vietnam.

Meer weten? Vraag hier meer informatie aan.

Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur dat levens verandert. Deze unieke tocht voert je diep in het nog onontdekte noordwesten van Vietnam langs karakteristieke theeplantages, dramatische karstkliffen en terrasvormige rijstvelden omlijst door grillige bergen. Mountainbike ca. 400 km door adembenemende landschappen, overwin de hoge bergpassen en geniet van spectaculaire afdalingen. Bereid je voor op onvergetelijke ontmoetingen met traditionele stammen en kinderen die enthousiast met je mee rennen.

Met deze sportieve uitdaging krijg je de kans de wereld een stukje beter te maken. Iedere deelnemer werft € 4.000 euro sponsorgeld ten gunste van Plan Nederland. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat jouw bijdrage maakt. Met het opgehaalde geld steun je de strijd voor een hoopvolle toekomst van kinderen in de meest arme en afgelegen gebieden van Vietnam. Bovendien maak je persoonlijk kennis met jouw sponsorkind dat je met deelname aan Cycle for Plan zal steunen.

Schrijf je nu in en maak het verschil!

  • Wanneer: 21 maart – 2 april 2017
  • Reisduur: 13 dagen
  • Invulling: fiets zeven dagen door de adembenemende landschappen van Noord-Vietnam, trotseer de uitdagende bergen en maak kennis met de vele traditionele bergstammen. Daarnaast bezoek je projecten van Plan om zelf het verschil te zien dat jij maakt!
  • Afstand: ± 400 kilometer
  • Voor wie: Cycle for Plan is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Je kan individueel deelnemen of in teams.
  • Reiskosten: € 1.850
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt € 4.000 euro sponsorgeld op
  • Accommodatie: Elke nacht overnachten we in een van de lokale guesthouses of hotels langs de route. Accommodaties zijn op basis van tweepersoonskamers.

Trap voor een hoopvolle toekomst!

Hoewel de Vietnamese economie blijft groeien, missen veel kinderen en families de boot. Eén op elke zeven Vietnamezen behoort tot een etnische minderheid en die hebben het vaak extra moeilijk. Meer dan 70 procent van de minderheden leeft in extreme armoede.

Etnische minderheden behoren tot de armste en meest gemarginaliseerde groepen van Vietnam en zijn woonachtig in de meest povere en afgelegen gebieden van het land. In deze gebieden gaat een derde van de kinderen niet naar de lagere school en heeft bijna een kwart van de kinderen, als gevolg van ondervoeding, een groeiachterstand. Met Plan krijgen ook deze kinderen de kans om gezond op te groeien en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Plan werkt samen met de etnische minderheden aan verbetering van de gezondheid, de hygiëne en het onderwijs. Zo bevordert Plan bijvoorbeeld tweetalig onderwijs, zodat kinderen in hun inheemse taal net zo snel kunnen leren als kinderen in de grote steden, die alleen Vietnamees spreken. Plan helpt etnische minderheden trots te zijn op hun cultuur en zorgt ervoor dat zij actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Alle deelnemers van deze onvergetelijke reis naar Vietnam, halen door middel van sponsoring ieder € 4.000 op. Met dit geworven bedrag kan Plan Nederland in samenwerking met Plan Vietnam kinderen in Lai Chau een hoopvolle toekomst geven.

Ontmoet je sponsorkind

Daarnaast wordt iedere deelnemer van Cycle for Plan gekoppeld aan een sponsorkind uit Lai Chau, de armste provincie van Vietnam. Jouw bijdrage wordt geïnvesteerd in de gemeenschap van je sponsorkind. Je draagt dus niet alleen bij aan een beter leven van één kind, maar ook aan betere levensomstandigheden in de hele gemeenschap. Het bijzondere is, is dat jij jouw sponsorkind, haar familie en dorpsgenoten ook gaat ontmoeten tijdens je reis!

Met Cycle for Plan Vietnam leggen we ca 400 kilometer af in zeven dagen dwars door de rurale landschappen van Noordwest Vietnam. De route voert ons vanaf het drukke Hanoi richting Lai Chau: de armste provincie van Vietnam, maar rijk aan adembenemende uitzichten en een prachtige natuur. Bereid je voor op uitdagende tracks in een bergachtig gebied, langs terrasvormige rijstvelden, over steile bergpassen en door traditionele dorpjes bewoond door etnische minderheden. Als absolute hoogtepunten fietsen we door de populaire bestemmingen Mai Chau en Sapa en beklimmen we de Pha Dinn pas: zwaarder dan de Alpe d’Huez en bekend als ‘the frontier between heaven and earth’.

route Cycle for Plan vietnam

Fondsenwerving

Iedere deelnemer werft minimaal € 4.000 euro fondsen ten gunste van Plan Nederland. Fondsenwerven is voor veel een enorme uitdaging, maar het is makkelijker dan je denkt! Zodra jij je hebt ingeschreven krijg je van ons uitgebreide training in fondsenwerving en communicatie om vervolgens een eigen fondsenwervingsplan op te stellen. Plan Nederland en oud-deelnemers van eerdere edities hebben regelmatig persoonlijke contact met je om je zo goed mogelijk bij te staan. Daarnaast krijg je toegang tot een special toolkit voor fondsenwerving met o.a. een overzicht van de meest succesvolle ideeën, casestudies, advies en praktische suggesties om jou te helpen je doel te bereiken. Verder stellen wij vele promotiematerialen ter beschikking en zijn we altijd bereikbaar om ideeën uit te wisselen!

Fietstrainingen en conditie

Cycle for Plan Vietnam is een fysieke uitdaging, maar ook voor beginnende mountainbikers – mits de juiste training – goed haalbaar. Na je inschrijving ontvang je van Plan Nederland een trainingsschema zodat jij jezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden op de fietstocht in Vietnam. Daarnaast organiseren wij een aantal gezamenlijke fietstrainingen zodat je de andere deelnemers beter leert kennen en jullie jezelf gezamenlijk kunnen voorbereiden op de bergpassen van Vietnam! Hoe beter jouw voorbereiding, hoe meer je straks kunt genieten. Trainen doe je zelf, maar wij zijn er om je te helpen – de hele weg tot aan de finishlijn!

Bekijk hieronder de videoblogs van Cycle4Girls 2016: the woman-only editie van Cycle for Plan Vietnam. Of lees al hun ervaringen hier.

 

 

 

 

 

 

 

Ga je mee?

Schrijf je hieronder direct in:

Inspireer je vrienden

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan en wij nemen contact met je op.

Plan Nederland is op zoek naar doorbijters!

Doe iets bijzonders dit jaar.

Ben jij klaar voor dit buitengewone nieuwe avontuur?