Cycle for Plan Nicaragua 2017

Cycle for Plan is een grensverleggend fietsavontuur dat levens kan veranderen. Je gaat niet alleen een prachtige route fietsen, maar je haalt ook minimaal € 4.000 op waarmee je de strijd tegen tienerzwangerschappen steunt. Langs de fietsroute bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat deze projecten maken. Ook maak je kennis met je sponsorkind, dat door jouw deelname aan Cycle for Plan drie jaar lang wordt gesteund.

Bekijk hieronder de trailer van Cycle for Plan Zambia afgelopen november.
Wie weet speel jij een van de hoofdrollen in Cycle for Plan Nicaragua!

Schrijf je nu in en maak het verschil!

    • Wanneer: Reis 1 van 8 – 19 november 2017 =VOL, reis 2 is van 22 november – 3 december
  • Reisduur: 12 dagen
  • Afstand: ± 550 km
  • Voor wie: Cycle for Plan is voor mannen en vrouwen. Individueel of in teams.
  • Reiskosten: De totale reiskosten bedragen €2.100 inclusief de vluchten van en naar Managua. Indien je zelf je eigen vluchten wilt boeken – vanwege bijvoorbeeld een verlenging of andere redenen – dan bedragen de reiskosten € 1.350 (exclusief de vluchten van en naar Managua).
  • Sponsorgeld: Iedere deelnemer haalt €4.000 euro sponsorgeld op.
  • Accommodatie: lokale guesthouses en simpele hotels langs de route.
  • Begeleiding: Plan biedt alle deelnemers begeleiding bij het werven van fondsen en conditietraining.

De strijd tegen tienerzwangerschappen

Nicaragua is, na Haïti, het armste land in Latijns Amerika. Bijna de helft van de bevolking leeft onder het bestaansminimum van één dollar per dag. Armoede en een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig wordt gezien, dragen ertoe bij dat seksueel geweld veel voorkomt. Nicaragua heeft het hoogste percentage tienerzwangerschappen van Latijns- Amerika. 28 procent van de meisjes is voor hun 18e verjaardag al moeder.

Cycle for PlanDaag jezelf uit door te strijd aan te gaan en fiets in november 2017 zes dagen lang ongeveer 550 kilometer door Nicaragua: een land met kleurrijke koloniale steden, indrukwekkende natuur, imposante vulkanen en schitterende meren. De route van Cycle for Plan voert je onder andere langs tabaksplantages en door de prachtige groene bergen in het noorden.
Vraag de informatiegids aan over Cycle for Plan Nicaragua.

Denk niet langer na en schrijf je in voor de reis van je leven!

Inspireer je vrienden