Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Dossier jongeren en werk

Jongeren en werk in ontwikkelingslanden

In ontwikkelingslanden leven 1,3 miljard jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar. Hun aantal is groter dan ooit – er wordt wel gesproken van de youth bulge – en tussen nu en tien jaar willen al deze jongeren werk. Nooit eerder in de geschiedenis waren er zoveel jongeren op zoek naar een baan, maar naar verwachting komen er de komende tien jaar niet meer dan 300 miljoen banen beschikbaar.

Jongeren en werkWie een beetje kan rekenen, ziet het probleem. Om te voorkomen dat een gigantische groep jongeren werkloos gevangen blijft in een uitzichtloze toekomst, voert Plan opleidings- en werkgelegenheidsprogramma’s uit, die het gat dicht tussen de behoefte op de arbeidsmarkt en de kennis en vaardigheden van jongeren. Hun kans op werk – en daarmee economische onafhankelijkheid – wordt hierdoor vele malen groter.

Voor veel meisjes in de landen waar Plan werkt, kan een baan en een eigen inkomen het verschil maken tussen een leven van armoede en onderdrukking en de kans op autonomie en eigen keuzes maken, bijvoorbeeld over huwelijk en kinderen.

Lees meer in het dossier jongeren en werk over:

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.