Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Een cavia-bedrijfje voor Antonia

Antonia (34) fokt cavia’s – een lekkernij in Peru – en verdient met de verkoop daarvan voor het eerst van haar leven een eigen inkomen.

Cavia-bedrijfje

bedrijfjeAntonia doet mee aan een microfinancieringsprogramma van Plan voor de allerarmste families in de Peruaanse regio rond Cusco. Het proefproject, dat Plan uitvoert in samenwerking met de Ford Foundation en de Wereldbank, heeft sinds 2010 de vicieuze cirkel van armoede doorbroken voor ruim 800 families. Behalve een lening krijgen de deelnemende families ook technische ondersteuning, les in bedrijfsvoering en beschikking over bijvoorbeeld zaaigoed of kleinvee om een bedrijfje te beginnen. Zo kunnen ze stap voor stap een beter leven opbouwen.

Antonia: “Vroeger hadden we nauwelijks iets te eten, vooral omdat mijn man werkeloos is. Maar sinds ik mijn cavia-bedrijfje heb, kan ik groenten en fruit kopen en gezonde maaltijden maken voor mijn kinderen.”

Het afgelopen jaar zijn bijna 1.000 families geholpen met het produceren van voldoende voedsel om van te leven. Daarbij begeleidde Plan de families bij het opzetten van een eigen kleinschalig bedrijf. Zij produceren en verkopen nu onder meer eieren, melk en groenten, of fokken klein- en pluimvee.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.