Een cavia-bedrijfje voor Antonia

Antonia (34) fokt cavia’s Рeen lekkernij in Peru Рen verdient met de verkoop daarvan voor het eerst van haar leven een eigen inkomen.

Cavia-bedrijfje

bedrijfjeAntonia doet mee aan een microfinancieringsprogramma van Plan voor de allerarmste families in de Peruaanse regio rond Cusco. Het proefproject, dat Plan uitvoert in samenwerking met de Ford Foundation en de Wereldbank, heeft sinds 2010 de vicieuze cirkel van armoede doorbroken voor ruim 800 families. Behalve een lening krijgen de deelnemende families ook technische ondersteuning, les in bedrijfsvoering en beschikking over bijvoorbeeld zaaigoed of kleinvee om een bedrijfje te beginnen. Zo kunnen ze stap voor stap een beter leven opbouwen.

Antonia: “Vroeger hadden we nauwelijks iets te eten, vooral omdat mijn man werkeloos is. Maar sinds ik mijn cavia-bedrijfje heb, kan ik groenten en fruit kopen en gezonde maaltijden maken voor mijn kinderen.”

Het afgelopen jaar zijn bijna 1.000 families geholpen met het produceren van voldoende voedsel om van te leven. Daarbij begeleidde Plan de families bij het opzetten van een eigen kleinschalig bedrijf. Zij produceren en verkopen nu onder meer eieren, melk en groenten, of fokken klein- en pluimvee.

Inspireer je vrienden

Steun Plan Nederland en geef deze meisjes de kans om naar school te gaan en uit te groeien tot krachtige vrouwen.

Investeer in meisjes

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes