Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Jongeren en werk: dit doet Plan

Om te voorkomen dat kansarme jongeren in ontwikkelingslanden gevangen blijven in een vicieuze cirkel van armoede heeft Plan programma’s ontwikkeld waarin jongeren de juiste vaardigheden opdoen om een baan te vinden of een bedrijfje te beginnen. In deze programma’s werkt Plan samen met onder meer Accenture, een wereldwijde organisatie voor consultancy, technologie en outsourcing. De jongeren krijgen een opleiding van drie maanden in bijvoorbeeld de toerismebranche, marketing, sales, customer relations, administratie of retail. De deelnemers krijgen ook les in schrijf- en rekenvaardigheid, IT, Engels en mensenrechten en trainen hun vermogen om kritisch en creatief te denken. Ook leren de jongeren de noodzakelijke vaardigheden (life skills) om zich persoonlijk te ontwikkelen en zich te handhaven in een werksituatie.

jongeren en werkNa deze opleiding lopen de jongeren stage bij lokale bedrijven en kunnen daarna vaak doorstromen naar vast werk. Zo’n 85 procent van de jongeren die hebben meegedaan aan de Youth Economic Empowerment-projecten in Azië bijvoorbeeld, vindt binnen zes maanden een baan of start een eigen bedrijfje.
Het lokale bedrijfsleven is direct betrokken bij het programma, ook om ervoor te zorgen dat de opleidingen aansluiten bij de behoefte van de (lokale) arbeidsmarkt.

Lees meer over de projecten van Plan in het kader van jongerenwerkgelegenheid

Lees meer over jongeren en werk:

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.