Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

De geur van verse broodjes

Een baan vinden is voor veel jongeren in Guatemala geen gemakkelijke klus. Gehinderd door allerlei obstakels proberen zij vaak tevergeefs een weg te vinden naar de arbeidsmarkt. Plan organiseert daarom beroepstrainingen voor deze jongeren, bijvoorbeeld in brood bakken.

De basisprincipes van een ondernemerschap

voedselzekerheidEen derde van de Guatemalteekse jongeren gaat niet naar de middelbare school. Zij hebben lang niet altijd de vaardigheden die worden gevraagd op de arbeidsmarkt en blijven daardoor vaak werkloos. Om arbeidskansen voor jongeren te vergroten, geeft Plan trainingen. Jongeren leren hier bijvoorbeeld sieraden maken, vlees verwerken of brood bakken. Ook leren ze de basisprincipes van ondernemerschap, zodat ze na de training een eigen bedrijfje kunnen beginnen.

Bakkerij

En dat is precies wat een groepje van twaalf jonge vrouwen uit het bergdorp San Pedro de Carchá heeft gedaan. Tijdens een training van Plan leerden zij verschillende soorten brood bakken en hoe deze te verkopen. Na de training openden zij met z’n twaalven een bakkerij. Nu zorgen ze in hun bergdorp dagelijks voor de heerlijke geur van verse broodjes. Iedere dag staan ze voor dag en dauw op om de lekkerste broden te bakken en te verkopen aan dorpsgenoten en bewoners van communities in de buurt.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.