Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

“Ik wil alle klassen afmaken”

Carmen (6) zit in de eerste klas van de basisschool in Payaque, het Guatemalteekse dorp waar zij woont.
Goed onderwijs is daar helemaal niet vanzelfsprekend. Veel kinderen als Carmen halen groep twee niet eens, omdat ze door het slechte onderwijs vroegtijdig afhaken. Plan werkt daarom aan kwaliteitsverbetering van het onderwijs, met goede onderwijsassistenten, getrainde vrijwilligers en nieuwe, kindvriendelijke lesmethoden en onderwijsmateriaal. Plan moedigt scholen bovendien aan om de leerlingen – en hun ouders – meer te betrekken bij het leerproces en de gang van zaken op school. Want als het leuker wordt om te leren, raken de leerlingen meer gemotiveerd.

OCarmenmdat veel boerenkinderen tijdens het plant- en oogstseizoen moeten helpen op het land en dan wegblijven van school, is voor hen speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Daarmee kunnen ze zelfstandig aan de slag, zodat ze niet te ver achterop raken. Als ze dan weer op school komen, kunnen ze de draad gewoon weer oppakken en hun schoolopleiding afmaken. Net als Carmen. “Ik vind school leuk”, zegt ze. “En ik wil alle klassen afmaken.”

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.