Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Malika ’s fietsenplan in Burkina Faso

Met de steun van Plan zorgt Malika ervoor dat haar vriendjes niet langer te voet naar school hoeven te lopen. De 14-jarige Malika gaat naar school in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. Sommige van haar vrienden lopen elke dag 15 kilometer naar school. Daarom zette ze een geldinzameling op poten, om zestig fietsen te kopen. In haar school is Malika het symbool van verandering, die andere jongeren inspireert. Tegelijk bewijst ze dat jongeren bergen kunnen verzetten, als ze een duwtje in de rug krijgen.
Drie maanden verzamelde Malika geld in voor en 60 fietsen, bmalika burkina fasoestemd voor andere meisjes op school. Een hele verbetering voor meisjes die soms urenlang onderweg zijn naar school. Want makkelijker naar school kunnen gaan, houdt jongeren langer op school.

Franceline (14 jaar) over haar nieuwe fiets:
“Dankzij Malika hoeven we niet langer elke dag te voet naar school. De nieuwe fiets is een hele vooruitgang, nu we minder vermoeid op de schoolbanken zitten en we meer tijd hebben om ’s avonds te studeren.”

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.