Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nooit meer les onder de bomen

De leerlingen van basisschool Agwait in het Ugandese Tororo voelen zich de koning te rijk. Ze hebben eindelijk een echte school, met klaslokalen, een materialenruimte en aparte wc’s voor meisjes en jongens. De school werd door Plan gebouwd.

De meeste leschool ugandaerlingen van Agwait weten niet beter dan dat school een plek is onder de bomen. Ruim tien jaar kregen de kinderen van vijf dorpen in de omgeving les in de open lucht, omdat de school in aanbouw nog geen aparte klaslokalen had, en geen wc’s.

Les onder de bomen is veel minder romantisch dan het klinkt, vooral voor de meisjes. Gebrek aan sanitaire voorzieningen en traditionele denkbeelden maken hen kwetsbaar voor misbruik. Veel meisjes gingen daardoor vaak van school. Maar nu is een belangrijke stap gezet naar veilig onderwijs voor meisjes, een van de programmaprioriteiten van Plan in Uganda.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.