Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Muziek tegen geweld

Muziek heeft het leven veranderd van veel jongeren in San Juan Opico in El Salvador.
In het Salvadoraanse stadje is de werkloosheid enorm, er is weinig werk en het werk dat er is, is vaak tijdelijk of seizoensgebonden. Gewelddadige jeugdbendes en de criminaliteit floreren. Veel jongens en jonge mannen raken betrokken bij bendes omdaMuziek tegen geweldt ze geen andere uitweg zien. Om kinderen en jongeren van de straat en uit de jeugdbendes te houden, heeft Plan vredesgroepen opgericht, waar kinderen en jongeren kunnen meedoen aan een uitgebreid activiteitenprogramma. Vooral muziek maken en gitaar leren spelen is razend populair. De muziek geeft jongeren een gedeelde passie en gitaarspelen kanaliseert hun energie. Bovendien laat het hun zien dat hard werken en volhouden zin heeft.

Sinds 1976 werkt Plan aan een betere levenskwaliteit van de armste kinderen en gezinnen in El Salvador. De grootste uitdagingen in El Salvador zijn de hoge kindersterfte, een gebrekkig onderwijssysteem en geweld tegen kinderen en vrouwen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.