Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Kindhuwelijkvrije zones in Bangladesh dankzij de wedding busters

Ruim 66 procent van de meisjes in Bangladesh trouwt lang voor haar 18e verjaardag, niet omdat ze willen, maar omdat dit van hen wordt verwacht. Meisjes die trouwen, mogen niet meer naar school, moeten hun man gehoorzamen en krijgen kinderen als hun lichaam daar nog helemaal niet klaar voor is. Plan is tegen het kindhuwelijk en vecht voor afschaffing, onder meer met voorlichting, bewustwordingsactiviteiten, lobby én met de wedding busters.

wedding bustersDe wedding busters zijn groepen jongeren die van Plan een training hebben gekregen. Zij komen in actie wanneer ze horen dat een meisje in de buurt wordt uitgehuwelijkt. Ze gaan dan met de ouders praten over de risico‘s van te jong trouwen, het belang van een goede opleiding en de rechten van kinderen. Mede dankzij het werk van de wedding busters ontstaan er steeds meer kindhuwelijkvrije zones in Bangladesh. Inmiddels hebben ruim 200 Bengalese dorpen het kindhuwelijk afgeschaft.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.