Dossier Kindhuwelijken

Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd trouwen elk jaar naar schatting bijna vijftien miljoen meisjes voor ze 18 zijn. Eén op de negen kindbruiden is nog geen 15.

Dossier KindhuwelijkKindhuwelijken zijn een ernstige schending van de kinderrechten, die levenslange consequenties hebben voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Daardoor lopen ze een grote gezondheidsrisico’s en zijn ze kwetsbaarder voor HIV-besmetting. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie.

Kindhuwelijken zijn een enorm probleem in ontwikkelingslanden. Plan doet er daarom alles aan om kindhuwelijken uit te bannen.

Lees meer in het Dossier Kindhuwelijken over:

Inspireer je vrienden

Steun Plan Nederland en geef deze meisjes de kans om naar school te gaan en uit te groeien tot krachtige vrouwen.

Investeer in meisjes

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes