Meisjes projecten

 • Eén jaar extra onderwijs voor een meisje.

 • Geeft haar later tot 20% extra inkomen.

 • Van dat inkomen besteedt zij 70% aan haar gezin.

 • Door betere zorg heeft zij gezondere kinderen.

 • Haar kinderen gaan vaker en langer naar school.

Meisjes in ontwikkelingslanden zijn vaak gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie. Altijd in de schaduw van hun broertjes krijgen ze zelden de kans hun vleugels uit te slaan. Terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Want met een jaar extra onderwijs verdienen zij later 20 procent meer en besteden van hun inkomen maar liefst 70 procent aan hun gezin. Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen.

Wil jij ook helpen? Steun Plan en geef zo meisjes een kans op te groeien tot krachtige vrouwen.

Wereldwijd gaan 61 miljoen meisjes nog steeds niet naar school. Ze moeten werken of trouwen als ze nog heel jong zijn. Daarmee zijn hun kansen op betaald werk meestal verkeken en blijven ze levenslang afhankelijk. Een opleiding is een betere garantie voor een baan, voldoende inkomsten en zelfstandigheid. Daarom geeft Plan zoveel mogelijk meisjes de kans naar school te gaan en hun opleiding af te maken.

Meer meisjesprojecten

Een op de drie meisjes wereldwijd krijgt in haar leven te maken met geweld, misbruik en uitbuiting. Plan doet er dus alles aan om hen hiertegen te beschermen. Plan werkt nauw samen met overheidsinstanties, politie en justitie en vecht voor het uitbannen van kinderhandel, kindprostitutie, discriminatie en schadelijke tradities als kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis.

 • Drie generaties over meisjesbesnijdenis llvy Njiokiktjien

  “Het is een traditie die pijn doet”

  Tot voor kort waren meisjesbesnijdenissen heel gebruikelijk in het dorp van grootmoeder Djeneba, moeder Amie en dochter Farima uit Mali. Zij vertellen hun indrukwekkende verhaal.

  Lees meer
 • meisjesbesnijdenis

  Meisjesbesnijdenis (FGM)

  Wereldwijd zijn ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen slachtoffer van besnijdenis, ook wel Female Genitale Mutilation/Cutting (FGM/C). Het besnijden van …

  Lees meer
 • Dossier Kindhuwelijken

  Kindhuwelijken

  Eén… twee… Elke twee seconden wordt ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind …

  Lees meer
Meer meisjesprojecten

In de strijd tegen ondervoeding en voedseltekort steunt Plan families met betere productietechnieken, betere gewassen, erosiebestrijding en voedingsvoorlichting. Om een beter inkomen mogelijk te maken, organiseert Plan spaar- en leengroepen voor vrouwen en voor jongeren beroepsopleidingen met baangarantie. Van de deelnemers is minstens de helft een jonge vrouw.

Meer meisjesprojecten

Gebrek aan veilig drinkwater en slechte hygiëne kost dagelijks honderden kinderen het leven. Meisjes missen bovendien school, omdat ze vaak uren moeten lopen om water te halen. Plan werkt daarom aan betere hygiëne en toegang tot veilig drinkwater. Plan geeft hygiënevoorlichting en trainingen en ondersteunt het aanleggen van drinkwatersystemen en wc’s, ook op scholen. Voor meisjes is dat vaak een voorwaarde om naar school te gaan.

Meer meisjesprojecten
I am happy because I don’t have to go far to collect the water and can go to school on time now

Lees hier het verhaal van Ludivina

of

lees andere verhalen van meisjes

Steun Plan Nederland en geef deze meisjes de kans om naar school te gaan en uit te groeien tot krachtige vrouwen.

Investeer in meisjes

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten