Hein Kolk Scholarship Fund

Geef arme getalenteerde jongeren de kans om te studeren!


Sri Lanka
Onderwijs is in ons land zo gewoon. In ontwikkelingslanden is het voor de meeste kinderen niet eens mogelijk om naar de middelbare school te gaan, laat staan om een vervolgopleiding te volgen.

Hein Kolk, voormalig directeur van Plan Nederland besloot bij zijn afscheid om getalenteerde jongeren uit arme gezinnen een kans te geven om te studeren. In 2003 richtte hij het Hein Kolk Scholarship Fund op en bracht dat onder bij Plan Nederland. Het Hein Kolk Scholarship Fund verzorgt studiebeurzen voor arme getalenteerde jongeren in Sri Lanka.

Met een een bijdrage aan het Hein Kolk Scholarship Fund geef je een student in Sri Lanka toegang tot universitair onderwijs. De kandidaten die in aanmerking komen voor een Hein Kolk Scholarship Fund studiebeurs worden voorgedragen door hun gemeenschap of school.

Zij worden geselecteerd op basis van motivatie, intelligentie en leervermogen. Op dit moment studeren 26 jongeren dankzij het Plan Scholarship Fund aan universiteiten in Sri Lanka. In 2005 begonnen de eerste 13 studenten aan hun universitaire opleiding. Elf daarvan zijn afgestudeerd en hebben inmiddels een baan gevonden.

“Mijn jeugd was heel moeilijk, maar heeft me gemaakt tot wie ik ben. Ik wil graag een succes van mijn leven maken en dat kan nu door de Psychologie studiebeurs, die ik kreeg van het Hein Kolk Scholarship Fund.” R.M.D.S. Wijeratna, student, Sri Lanka

Met je donatie geef je talentvolle jongeren uit arme gezinnen de kans om te studeren!

Hoe doneren?

  • Doneren is al mogelijk vanaf €5,- per maand.
  • Voor €37.50 per maand bekostig je één volledig studiejaar van een student. Jaarlijks zijn de studiekosten €450,-.
  • Het is natuurlijk ook mogelijk om een eenmalige donatie te doen.

Doneer nu voor jongeren in Sri Lanka

Contact

Meer informatie over het Hein Kolk Scholarship Fund of direct sponsor worden?
Of neem contact op met Armand R. van Stralendorff, Accountmanager Giften en Nalatenschappen (020-549 55 74 of armand.van.stralendorff@plannederland.nl)

Hein Kolk

Anuruddika Kumari begon met haar studie Social Science in 2006 en studeerde af in 2010. Nu werkt ze in haar oude basisschool, omdat ze graag wat terug doet voor hen die het mogelijk maakte dat ze kon studeren en om voor de jongens en meisjes uit haar district een positief voorbeeld te zijn.

“Ik ben zo dankbaar voor de steun van het Hein Kolk Scholarship Fund, waardoor ik kon studeren en nu een goede baan heb. Ik ben blij dat het studieprogramma voor talentvolle arme jongeren wordt voorgezet.” Anuruddika Kumari

Website Hein Kolk Scholarship Fund

Steun het werk van Plan. Geef kinderen de kansen
die ze verdienen.

Sponsor een kind

banner

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind

Talentvolle jongeren uit arme gezinnen ook na hun 18e jaar een kans geven om te studeren? Steun dan het Plan Scholarship project.