Carla: al 15 jaar vrijwilligster voor Plan Nederland

Carla - vrijwilliger voor Plan NederlandCarla is Regiocoördinator van Den Haag. Samen met haar team organiseert ze verschillende activiteiten voor Plan in de regio. Wij hebben haar kort geïnterviewd.

Waaruit bestaan uw werkzaamheden?

“Ik was lange tijd gastspreker. Dan ging ik met een doos dia’s onder de arm naar basisscholen om te vertellen over Plan en de kinderen bewustmaken van het leven van leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden. De vragen achteraf vond ik altijd hartstikke leuk. Nu ben ik Regiocoördinator van Den Haag e.o. Met een team van 14 vrijwilligers bedenken we acties en kijken we bij welke regioactiviteiten we ons willen presenteren.”

Noemt u eens een leuke actie?

“Onder onze vrijwilligers zitten ook twintigers, die vaak originele ideeën spuien. Zo houden we binnenkort een stilettorun, waarbij dames op heel hoge hakken voor sponsorgeld hardlopen. Daar was ik zelf nooit opgekomen!”

Waarom koos u voor Plan Nederland?

“Plan legt de nadruk op meisjes. Als die onderwijs krijgen en niet meer worden achtergesteld, kunnen zij hun gemeenschap vooruithelpen. Uiteindelijk moet het mogelijk zijn zo de armoedespiraal te doorbreken. Ik word daar elke keer heel enthousiast van.”