Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Scholarships voor oud-sponsorkinderen

Door Danielle Pattiasina, social media coördinator bij Plan Nederland

Vorig jaar zijn we bij Plan Nederland begonnen met een pilot in Ecuador: scholarships voor universiteitsstudenten. Alle kinderen uit de communities waar Plan werkt, kunnen sponsorkind blijven tot hun 18de. Met deze pilot richten we ons nu op een vervolg voor (met name) deze sponsorkinderen, die de capaciteit hebben om naar de universiteit te gaan, maar at door geldgebrek vaak nu niet kunnen. Wij geloven dat dit een goede methode is, omdat het economische ontwikkeling ‘van binnenuit’ stimuleert.

P1120501Eind vorig jaar hebben we Plan in Ecuador bezocht om te bespreken of zij mogelijkheden zagen om deze pilot met ons op te starten. We hebben met universiteiten, studenten en het bedrijfsleven gesproken en ons idee met hen gedeeld. Iedereen was erg enthousiast en na een paar maanden hard werken zijn er in mei 25 studenten gestart met hun opleiding. Het zijn allemaal oud-sponsorkinderen.

3 uur per dag

NancyVorige week was ik in Ecuador om de studenten op te zoeken en hun verhalen te horen. Je weet als je aan de andere kant van de wereld aan het overwerken bent, dat je het ergens voor doet en om de studenten dan echt te ontmoeten, is heel bijzonder.
Alle studenten komen uit communities waar Plan werkt. Sommige jongens en meiden reizen 3 uur per dag om op de universiteit te komen, maar dat maakt hen niets uit. Ze zijn supergemotiveerd.

Ontmoet Nancy

IMG_0545Ik wil graag 1 studente aan jullie voorstellen. Dit is Nancy van 21 jaar en ze studeert agricultural engineering, want ze wil zich richten op organische producten in haar community omdat dit beter is voor de gezondheid. Ze woont door de week bij haar oom en tante, omdat ze anders te ver moet reizen.

We zijn bij Nancy thuis geweest om haar ouders te ontmoeten en om content te halen, zodat we Nancy studenten ook virtueel aan jullie kunnen voorstellen. Ga dan echt een kijkje nemen en laat je inspireren door hun verhaal.

Zij gaan het verschil maken in hun communities, dat weet ik zeker!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.