Monique van ’t Hek deelt haar droom met Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje

11 april 2013

Koninklijke hoogheid,
Majesteit,

Nu u (bijna) koning bent van Nederland wil ik graag mijn droom met u delen.

npl1U en ik zijn allebei ouders van dochters. Zij krijgen in ons mooie land alle mogelijkheden en kansen om zich te ontwikkelen. Maar dat geldt niet voor alle meisjes. Niet in Nederland en zeker niet wereldwijd. Vooral in ontwikkelingslanden worden meisjes stelselmatig gediscrimineerd en achtergesteld. Zij zijn gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en geweld, alleen omdat ze meisjes zijn. Mijn droom is een wereld zonder discriminatie en geweld tegen meisjes.

Als waterdeskundige weet u natuurlijk dat miljoenen meisjes niet naar school kunnen, omdat ze water moeten halen. Maar wist u ook dat er elke drie seconden een meisje wordt gedwongen te trouwen als ze nog een kind is? Dat in Colombia iedere 15 seconden een meisje of een vrouw wordt mishandeld? Dat in India ieder jaar 500.000 meisjes worden geaborteerd omdat ouders liever een zoon willen? Het onrecht tegen meisjes is groot en diepgeworteld, maar er is ook hoop. Uit onderzoek blijkt dat in meisjes een ongeëvenaarde kracht schuilt om verandering te bewerkstelligen. Maar dan moeten we ze wel een kans geven.

Daarom droom ik ook van een wereld waarin dochters net zo welkom zijn als zonen, waarin meisjes dezelfde kansen en rechten hebben als jongens en waarin geen onderscheid wordt gemaakt die alleen op sekse is gebaseerd. De wereld zal er beter en mooier door worden.

Monique van ’t Hek
Directeur Plan Nederland

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind