Welkom bij Plan Nederland. Fijn dat je onze site bezoekt! Plan Nederland maakt gebruik van cookies. Niet zo verrassend, maar wel heel handig. Voor ons maar zeker ook voor jou. Want met cookies zorgen we ervoor dat de website goed werkt en wij je een optimale gebruikerservaring kunnen bieden. We zetten bijvoorbeeld cookies van Google in om activiteiten op onze website te analyseren en onze pagina's te verbeteren. We plaatsen ook cookies van o.a. Microsoft, Facebook en Twitter voor social media- en advertentiedoeleinden. Zo kunnen wij gerichte campagnes voeren om meer mensen te bereiken zoals jij. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer hierover in ons cookiebeleid.

“Mensen zijn niet veilig”

  • 30 april 2015

Door Shweta Ranabat, student journalistiek in Kathmandu

Kathmandu, 28 april – “De dag van de aardbeving had ik vrij. Het is vakantie hier en ik was van plan om te gaan mediteren. Ik wilde net het meditatiecentrum binnenlopen toen de aardbeving kwam. Het duurde even voordat ik begreep wat er gebeurde. Maar het was verschrikkelijk.

ShwetaFotos Shweta Ranabbhat (2)Alle mensen in het centrum kwamen schreeuwend en huilend naar buiten rennen. En vlak na de eerste beving, kwam er nog een. We bleven buiten, want er zaten enorme scheuren in de gebouwen om ons heen. En toen stortte de hele meditatiehal in.
Iedereen begon te bidden dat de aardbeving voorbij zou gaan. Het was zo erg en het duurde zo lang. Bijna ieder uur kwam er een naschok en leek het alsof alles weer opnieuw begon.
Ik dacht dat ik dood zou gaan. En ik kon niet naar huis.

Drie dagen

Drie dagen ben ik buiten gebleven, daar bij het ingestorte meditatiecentrum. Ik heb niet geslapen en ieder uur duurde een eeuwigheid. Ik had mijn telefoon thuis gelaten, maar ik kon er gelukkig eentje lenen om mijn ouders te bellen. Ze waren in Pokhara op dat moment. Maar alle verbindingslijnen waren kapot, ik kon ze niet bereiken. Ik kan niet beschrijven hoe dat voelt.
Pa na drie dagen zag ik mijn familie weer. Godzijdank leven ze allemaal nog, maar heel veel mensen hebben minder geluk. Zij slapen in tenten buiten en hebben geliefden verloren. Vandaag ben ik een paar van hen gaan opzoeken. De riolering is door de aardbeving kapot en er is te weinig water om te drinken. Steeds meer mensen worden ziek door vervuild water en er is ook niet genoeg te eten. Mensen zijn niet veilig.”

SHO: Nederland helpt Nepal

Plan Nederland maakt deel uit van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), die actie voert voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.