Martha: “Mijn dromen konden geen werkelijkheid meer worden”

26 januari 2013

Door Floor

Op haar zestiende trouwde Martha. Tegen haar zin in. Nu is ze dertig en heeft ze zes kinderen. Haar oudste dochter is veertien jaar. Ze doet er alles aan om het leven van haar dochter anders te laten verlopen.

Martha-2“Toen ik op mijn zestiende trouwde, moest ik van school. Ik wilde het helemaal niet, maar mijn stiefmoeder heeft me gedwongen. We hadden niet veel geld en ze zag dit als een oplossing. Het begin van mijn huwelijk was moeilijk. Ik hoopte dat het leven beter zou worden, maar mijn man kon minder goed voor me zorgen dan ik gehoopt had. Het viel tegen. Er waren zoveel dingen die ik niet meer kon doen, mijn dromen konden geen werkelijkheid meer worden…”

Martha-1“Nu is mijn oudste dochter veertien. Ik ga zeker niet dezelfde fout maken die bij mij gemaakt is. Ik vind dat ze haar school moet afmaken voordat ze gaat trouwen. Zo kan ze beter voor zichzelf zorgen, maar ook voor haar kinderen die ze in de toekomst zal krijgen. Ik heb daar problemen mee, omdat ik veel te jong van school gegaan ben. Gelukkig heb ik familie die ons kan helpen met het schoolgeld.”

“Ik heb met Plan veel gesproken over kindhuwelijken. Ik heb toen besloten om community volunteer te worden. Ik heb een training van Plan ontvangen en praat nu met andere vrouwen in het dorp over de gevaren van kindhuwelijken. Gelukkig zijn er moeders die naar me luisteren!”

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind