Een kop in de krant

21 september 2013

Door Jet

‘29-jarige vrouw in Delhi in elkaar geslagen omdat ze protesteerde tegen een kindhuwelijk’. Deze kop in de Times of India van vandaag trekt mijn aandacht. Ik ben in India voor een veldbezoek en lees op mijn hotelkamer dat een 29-jarige vrouw op brute wijze in elkaar is geslagen, omdat ze wilde verhinderen dat een 15-jarig meisje werd gedwongen te trouwen met haar 10 jaar oudere neef. De moeder van het meisje en de aanstaande bruidegom sloegen de vrouw met een baksteen op het hoofd, probeerden haar te wurgen en staken haar verschillende keren met een mes.

Ziekenhuis
De vrouw werkt als ICT-er bij een Indiase ngo en gaf het meisje al een paar jaar bijles. Ze had een jaar eerder al een huwelijk kunnen voorkomen. Deze keer weigerde het meisje om te trouwen met haar neef, die sinds 2 jaar bij de familie inwoont en belde haar bijleslerares om hulp te vragen. Toen deze naar het huis van het meisje ging om te proberen de moeder en de aanstaande bruidegom te overreden, sloegen ze de vrouw in elkaar. Ze ligt nu met ernstig hoofdletsel en inwendige bloedingen in het ziekenhuis. De moeder en aanstaande bruidegom zijn gearresteerd. De vader is voortvluchtig.

Ik probeer uit de tekst, die op pagina 6 verdergaat, op te maken waar dit drama zich heeft voltrokken. En ik besef dat het bijna onder mijn neus moet zijn gebeurd, niet ver van mijn hotel in New Delhi, de flitsende moderne en bruisende hoofdstad van India.
We hebben bij Plan nog veel werk te doen.

Jet Bastiani
Genderspecialist
Plan Nederland

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind