Dagboek Ethiopië – Dag 6

1 juni 2012

Door Robert

Intro-foto-Robert6Samen met de KRO maakt Plan Nederland een documentaire over het werk van Plan in Ethiopië en de problemen van Ethiopische meisjes, zoals het kindhuwelijk. Robert de Groot (manager marketing en communicatie van Plan Nederland) begeleidt de filmcrew ter plekke. Hier lees je zijn ervaringen.

foto-14De tej is me niet goed bekomen. Het zal wel geen fleswater zijn geweest, waarmee het gemaakt is. Zo slap als een vaatdoek, aan de ORS en Immodium, stap ik in de bus naar het vliegveld. Op weg naar Addis, waar ik het weekend voor mezelf heb. Maandag en dinsdag bezoek ik nog Plan-projecten. Deze keer zonder filmcrew.

In Addis aangekomen heb ik voor het eerst in een week internet. 211 berichten. De wereld komt weer even binnen denderen. Van een bericht dat mijn dochter twee dagen schorsing op school heeft vanwege mobielgebruik tot één over artiesten op onze Plan theateravond later dit jaar.

foto-151Die avond zwaai ik de crew uit. Emnet is er ook voor naar het hotel gekomen, met cadeautjes voor de crew. Zij was vanmiddag vanuit het hotel naar haar huis in Addis gegaan. Ze miste ons nu al. En dus komt ze de crew uitzwaaien. Lief! Emnet heeft het fantastisch gedaan en is van grote waarde om het verhaal over kindhuwelijken in Nederland te vertellen en er aandacht voor te vragen. Ze was volwaardig lid van de groep. Ik heb enorme bewondering hoe zij, als vrouw van 25 jaar en Ethiopische, stand hield tussen vijf grote Nederlandse mannen. Zij praatte mee, sprak ons tegen, lachte om grappen of liet juist blijken ze niet te waarderen. Ze gaf haar mening. Ze is echt een voorbeeld van emancipatie en integratie.

We nemen afscheid van elkaar. Ik merk dat we allemaal niet kunnen wachten tot het 17 juni is. Dan is de uitzending bij de KRO, vlak voordat het voetballen begint. Mocht het kijken er dan toch niet van komen; gelukkig bestaat er uitzending gemist. Wel kijken hoor. Dat verdienen de kinderen van Lalibela. Zij hebben niet eens een voetbal.

Uitzending ‘Reisadvies Negatief’ (KRO) op 17 juni om 19.25 uur, Ned 3

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind