Dagboek Ethiopië – Dag 1 (vertrek uit Nederland)

26 mei 2012

Door Robert

Intro-foto-Robert6Samen met de KRO maakt Plan Nederland een documentaire over het werk van Plan in Ethiopië en de problemen van Ethiopische meisjes, zoals het kindhuwelijk. Robert de Groot (manager marketing en communicatie van Plan Nederland) begeleidt de filmcrew ter plekke. Hier lees je zijn ervaringen.

foto-12Half 5 op. De adrenaline stroomt door mijn lijf bij het vooruitzicht van de veldreis naar Ethiopië. Ik heb er zin in. Zin in het onverwachte, zin in de Plan ervaring en zin in het maken van een mooie documentaire voor de KRO over kindhuwelijken. De documentaire wordt 17 juni uitgezonden op tv. We gaan dus snel aan de slag.

Via Frankfurt heb ik een voorspoedige vlucht naar mijn stopover in Khartoum, Soedan. Vreemde luchthaven…we landen in het midden van de stad, zo lijkt het. Het is erg stoffig en door een mini-zandstorm loop ik wat vertraging op. De piloot besluit het erop te wagen en met veel turbulentie vliegen we naar Addis Abeba.
foto-23Voordat ik morgen verder reis, slaap ik vannacht in Addis in een prima hotel met schoon bed, warme douche en koud bier op het balkon. Er zijn veel mensen op straat, toeterende auto’s, muziek. Toch slaap ik rond middernacht. De wekker gaat morgen weer om half 5 voor de vlucht naar Lalibela, in het noorden van Ethiopië, waar gefilmd wordt voor de documentaire.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind