Brazilië: Acht banen en twintig trainers in weerbaarheid

27 juni 2012

Door Tanja

T.M.van-de-Linde-20071Tanja van de Linde, adviseur Kinderrechten bij Plan Nederland is deze week in Brazilië voor de begeleiding van een project om kinderprostitutie tegen te gaan. Zij blogt de komende dagen over haar ervaringen in Tibau do Sul en Recife.

Acht banen en twintig trainers in weerbaarheid

Vandaag hebben veertig hotels in Pipa (Tibau do Sul, Brazilië) de gedragscode ter bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in het toerisme ondertekend. Met het ondertekenen van de code werken deze hotels actief mee aan het uitbannen van kinderprostitutie in Brazilië. Sinds 2010 werkt Plan samen met  ECPAT, Tui en de ANVR om vakantiegangers, hotels en reisorganisaties te betrekken bij het tegengaan van seksuele uitbuiting van kinderen in het noordoosten van Brazilië.

SAM_0574Een belangrijk onderdeel van het project is het helpen van jongeren aan een opleiding en baan in het toerisme. Dit is nu gelukt voor de eerste acht jongeren die een baan hebben aangeboden gekregen als ober in een hotel in Porto Galinhas.
Een belangrijk onderdeel van het project is het helpen van jongeren aan een opleiding en baan in het toerisme. Dit is nu gelukt voor de eerste acht jongeren die een baan hebben aangeboden gekregen als ober in een hotel in Porto Galinhas.

tanjaWe hebben vandaag ook een drietal scholen bezocht waar jongeren zullen worden getraind als peer educators om hun medestudenten te vertellen hoe zij zich kunnen beschermen tegen seksuele uitbuiting. De grootste problemen op de scholen zijn geweld en drugs, waar kinderen al vroeg mee in aanraking komen. Ook werd ons verteld dat tienerzwangerschappen vaak een einde maken aan de opleiding van een meisje.

Plan gaat in Tibau do Sul op vier scholen twintig peer educators opleiden die de jongeren weerbaar zullen maken om deze problemen te voorkomen.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind