Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Tientallen vrouwen staan stil bij kindhuwelijken op het Museumplein

Amsterdam, 11 oktober 2015 – Plan Nederland was vandaag, Wereldmeisjesdag, aanwezig op het Museumplein in Amsterdam met tientallen vrouwen om aandacht te Plan Nederland Wereldmeisjesdag tegen kindhuwelijkenvragen voor de problematiek van kindhuwelijken. Op het plein stonden de vrouwen in een trouwjurk als levend standbeeld even helemaal stil bij de gevolgen van het kindhuwelijk.

Kindhuwelijken

Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes. Op 11 oktober, Wereldmeisjesdag, wordt wereldwijd met diverse activiteiten stilgestaan bij de rechten van meisjes wereldwijd.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.