Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Tess Milne fietst in Vietnam voor projecten van Plan

Amsterdam, 31 maart 2016 – Plan-ambassadeur Tess Milne is een van de 15 Nederlandse vrouwen die op 3 april vertrekt naar Vietnam voor de benefietfietstocht Cycle4Girls, georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. De vrouwen fietsen 300 kilometer in Noord-Vietnam en hebben € 3000 per persoon geworven, dat ten goede komt aan programma’s van Plan voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor Vietnamese meisjes. Tess Milne vertrekt zondag om 13.10 uur van Schiphol Airport.

Vietnam is een populair vakantieland, maar achter de façade van de prachtige natuur en de pittoreske dorpjes gaat ook grote armoede schuil. In de meer afgelegen gebieden gaat een derde van de kinderen niet naar school, 1/5 van de kinderen onder de vijf jaar is ondervoed en dertien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Met de opbrengst van Cycle4Girls in maart en april voert Plan projecten uit die Vietnamese kinderen – en in het bijzonder meisjes – toegang geven tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater.

Om geld in te zamelen heeft Tess Milne onder meer geprobeerd het wereldrecord banden wisselen te verbreken en de inhoud van haar luxe kledingkast geveild. Vlak voor vertrek werkt ze nog hard om het benodigde bedrag in te zamelen. De ambassadeur van Plan en de andere vrouwen fietsen in Noord-Vietnam van Moch Chau naar Phong Tho langs theeplantages, door de bergen en langs dorpjes waar White Hmong en Black Thai etnische groepen wonen. Ook ontmoeten ze tijdens hun fietstocht een hun sponsorkinderen.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. In maart 2016 vertrokken al 23 vrouwen voor de Cycle4Girls naar Vietnam.

————————————————Einde bericht———————————————-
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Tess is onderweg beschikbaar voor interviews
Vertrekinformatie:
Zondag 3 april, Tijdstip: 13.10 uur
Plaats: Schiphol Airport, Vertrekhal 3 (Cathay Pacific), vlucht CX270 naar Hong Kong.
Voor meer informatie over Plan Nederland of interviewverzoeken:
Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 205 49 64/ 06 17 144 852, e-mail: katherine.knowles@plannederland.nl

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.