Unieke samenwerking Giovanca, Shirma Rouse en ZO! Gospel Choir voor Wereldmeisjesdag

8 oktober 2014

Met de release van een speciale versie van het nooit eerder op single uitgebrachte  ‘Come Around’ vragen Giovanca, Shirma Rouse en het ZO! Gospel Choir aandacht voor de positie van meisjes wereldwijd. Aanleiding is de derde wereldwijde viering van Wereldmeisjesdag op 11 oktober, waar Plan Nederland deze week op verschillende manieren aandacht voor vraagt. Het nummer is vanaf vandaag te verkrijgen op iTunes en vormt de aftrap van een grootschalige, landelijke campagne. De opbrengsten gaan naar Plan Nederland.

ZOGospelChoirinstudioOm stil te staan bij de obstakels die meisjes in ontwikkelingslanden moeten overwinnen, bundelden Plan-ambassadeur Giovanca, Shirma Rouse en het ZO! Gospel Choir de krachten. Ieder jaar wordt op Wereldmeisjesdag aandacht gevraagd voor een ander obstakel waar meisjes mee te maken hebben. Dit jaar is dat het gebrek aan maandverband in ontwikkelingslanden. Meisjes gebruiken noodgedwongen bananenbladeren, oude kranten, vodden of zelfs aarde en blijven daarom thuis van school.

Giovancainstudio“Mijn nummer Come Around gaat over hoop, over groeien in het leven. Met deze speciale versie willen we de meiden laten weten dat we er voor hen zijn, hen een helpende hand reiken. Niet alleen symbolisch, maar ook praktisch, door hen aan iets simpels als maandverband te helpen,” aldus Giovanca.

Voorkom een leerachterstand met echt maandverband

Giovanca is het gezicht van een landelijke campagne waarin het publiek vanaf Wereldmeisjesdag wordt opgeroepen € 5,- te doneren om een meisje een jaar lang aan echt maandverband te helpen. Plan werkt samen met een lokale maandverbandproducent in Uganda om uitwasbaar maandverband beschikbaar te maken voor meisjes en jonge vrouwen. Met een setje kunnen ze een jaar lang vooruit. Meisjes kunnen daardoor hun school afmaken en door de betere hygiëne nemen gezondheidsrisico’s af. De productie en verkoop van duurzaam maandverband creëert bovendien werkgelegenheid en een inkomen voor vrouwen. Voor meer informatie, klik hier.

Giovanca, Shirma Rouse & ZO! Gospel Choir Come Around (Plan Theme song) is tot stand gekomen met dank aan E-Sound Studio Weesp, Nelson & Djosa Production en Dox Records.

Overige activiteiten Wereldmeisjesdag
– Conferentie Investing in Girls;  a good business, 9 oktober, Amsterdam Arena
– Roze winkelroutes in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Castricum, Rotterdam, Groningen en Utrecht van 9-12 oktober
– Filmmuseum Eye in Amsterdam Noord kleurt de avond en nacht van 10 oktober Plan roze
– Een onderzoek onder Nederlandse vrouwen over je eerste keer ongesteld zijn, in samenwerking met VIVA

Plan
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al meer dan 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden.
www.plannederland.nl

————————————————Einde bericht———————————————-
Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Giovanca, Shirma Rouse en het ZO! Gospel Choir zijn beschikbaar voor interviews.

Foto’s van de studio opnames. Deze zijn rechtenvrij te gebruiken ovv Plan Nederland / Bram Heimens. High res materiaal is op te vragen.

De videoclip (short version) staat hier:
https://www.youtube.com/watch?v=_oolup22exE&feature=youtu.be

De promo met Giovanca staat hier:
https://www.youtube.com/watch?v=JSMKYKq_-EQ&list=UU4EpBxc7dqvUpMREIP9mfyg

Het nummer is te downloaden op iTunes:
https://itunes.apple.com/nl/album/come-around-plan-theme-song/id926500316?l=nl&ls=1

De resultaten van het onderzoek naar ongesteld zijn in Nederland kunnen worden opgevraagd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sherien Verkaik
Persvoorlichter
T
  0031 (0)20 549 5598
M 0031 (0)6839 435 38
E sherien.verkaik@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun Plan Nederland en geef deze meisjes de kans om naar school te gaan en uit te groeien tot krachtige vrouwen.

Investeer in meisjes

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes