Ruim €210.000 ingezameld voor Vietnamese meisjes

6 maart 2015

YW-Fietsers151

Foto: Yvette Wolterinck

Amsterdam, 5 maart 2015 – 25 Nederlandse vrouwen vertrekken op 8 maart naar Vietnam voor de benefietfietstocht Cycle4Girls, georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. De vrouwen fietsen in vier dagen 300 kilometer van Dong Ha naar Hue City. Met sponsoractiviteiten wierven de deelnemers de afgelopen maanden elk €3000, wat ten goede komt aan programma’s van Plan voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor Vietnamese meisjes. Een Cycle4Girls in februari bracht een soortgelijk bedrag op: in totaal is er ruim €210.000 ingezameld.

Armoede in Vietnam

Vietnam is een populair vakantieland, maar achter de façade van de prachtige natuur en de pittoreske traditionele dorpjes gaat ook grote armoede schuil. In de meer afgelegen gebieden van Vietnam gaat een derde van de kinderen niet naar school, 1/5 van de kinderen onder de 5 jaar is ondervoed en dertien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Met de opbrengst van Cycle4Girls voert Plan projecten uit die Vietnamese kinderen – en in het bijzonder meisjes – toegang geven tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Plan werkt sinds 1993 in Vietnam.

Vertrek op Internationale Vrouwendag

8 maart is Internationale Vrouwendag: de deelnemers aan de Cycle4Girls zijn blij juist op deze dag te starten aan hun fietstocht voor meisjes. Met de investering in meisjes kunnen ze in een veilige leefomgeving opgroeien tot sterke vrouwen. In de afgelopen maanden wierven zij sponsorgeld met het organiseren van kerstmarkten, sponsordiners en film- en dansavonden. Tijdens de reis, die 10 dagen duurt, ontmoeten ze ook een aantal sponsorkinderen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar hun geld aan wordt besteed.

De deelnemers zijn tussen de 25 en 63 jaar en komen uit Amerongen, Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Bemmel, Bussum, Delft, Den Haag, Enschede, Haarlem, Heino, Hensbroek, Hoogeveen, Houten, Kortenhoef, Leeuwarden, Stadskanaal, Utrecht en Wassenaar. Meer informatie over de reis, de deelnemers en sponsoractiviteiten: www.plannederland.nl/cycle.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

————————————————Einde bericht———————————————-
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Pers is welkom om aanwezig te zijn bij het vertrek.
Zondag 8 maart
Tijdstip: 7.45 uur (vertrek vlucht 10.30 uur)
Plaats: Schiphol Airport, Vertrekhal 3 (Singapore Airlines), vlucht SQ323 naar Singapore.

Voor meer informatie over Plan Nederland of interviewverzoeken:
Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland
Tel: 020 549 5598/ 06  17 144 852
E-mail: katherine.knowles@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind